Deelgemeente Charlois Rotterdam

Boomfeestdag in Charlois

Op woensdag 19 maart was het Nationale boomfeestdag. In heel Rotterdam werden door basisschoolleerlingen bomen geplant. In Charlois hielden circa 150 leerlingen van vier basisscholen zich op twee locaties bezig met het planten van ruim 30 bomen.

Handen uit de mouwen en spades in de grond! Samen met bijna 150 schoolkinderen uit Charlois plantte dagelijks bestuurder Ed Goverde tijdens de Boomfeestdag een monumentale plataan in het Van Tijenplantsoen (foto: fotopersbureau Cor Vos). Kinderen van de groepen 7 en 8 van de Elisabethschool, de Steven Stemerding, de Klaver en de Van Voorthuysenschool waren al om negen uur aan de Lepelaarsingel en Nieuw Vossemeerweg te vinden. Daar kregen zij allemaal een schep en kon het planten beginnen.

Monumentale boom

Toen die klus geklaard was werden de kinderen per bus naar het Van Tijenplantsoen in Zuidwijk gebracht. Daar gingen om 10.00 uur ballonnen de lucht in en bedankte dagelijks bestuurder Ed Goverde de kinderen voor hun hulp en enthousiasme. Daarna werd met vereende krachten een grote plataan in de grond gezet. Na dit zware werk was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen een rugzakje met daarin iets te eten en te drinken en ook nog een leuke verrassing. Om 11.30 uur stonden de bussen weer klaar om kinderen en begeleiders naar school terug te brengen.

Groenjaar
De Nationale Boomfeestdag was onderdeel van her Rotterdamse Groenjaar 2008, het jaar waarin Rotterdam groener wordt. Op 19 maart werd een start gemaakt met het planten van in totaal 2008 bomen in heel de stad.