Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Shortlist NET-Trofee bekend

25-03-2008

De jury van de Nationale Energie en Toekomst Trofee heeft 13 eersteprijs-kanshebbers uit een groot aanbod van deelnemers gekozen. De NET-Trofee is een landelijke prijs van VROM voor energiezuinige woon- en werkprojecten.

Uit de dertien gekozen projecten kiest de jury begin mei drie finalisten. De jury van de NET-Trofee bestaat uit voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland, hoogleraar Sustainable Building Anke van Hal en Laure Itard, senior onderzoeker aan de TU Delft. Tijdens Kansrijk, het congres voor duurzaamheid en innovatie op 5 juni in Nieuwegein wordt de winnaar van de NET-Trofee bekend. De genomineerden strijden om 25.000 euro en een kunstwerk. Vorig jaar won het Wereld Natuur Fonds de NET-Trofee voor zijn duurzaam gerenoveerde kantoorpand.

De 13 genomineerden zijn: Aramis Wonen, Roosendaal ; Dienst Stadsbeheer , Den Haag; Mobiliteit en Milieu, Maastricht; Cumae BV, Arnhem; Samenwerkingsverband WêromWenningen, Kollumerland; gemeente Veenendaal en Quattro BV; bureau Search, Amsterdam; TNT, Hoofddorp en Veenendaal; Oost Flevoland Woondiensten, Dronten; Koppen Vast Goed, Bergen (NH); gemeente Opmeer; Schröder Vastgoed, Almelo; Duurzaam Middelburg.

Meer informatie:
http://www.senternovem.nl/kompas

Dossiers


* Energiebewust bouwen en wonen

* Energiebesparing