Politie Zuid-Holland-Zuid

25/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 25-03-2008

BELEDIGING POLITIEAGENT
GORINCHEM Een 23-jarige man uit Bleskensgraaf is aangehouden wegens belediging van een politieagent. Dit gebeurde op maandagmiddag 24 maart 2008 omstreeks 17.30 uur in de Hoogstraat. De verdachte was met een groep van ongeveer 30 personen. De groep keerde zich vervolgens tegen de politie. Een 21-jarige man uit Bleskensgraaf wilde de aanhouding van zijn vriend voorkomen en werd vervolgens aangehouden. Na verhoor zijn de verdachte heengezonden.

VECHTPARTIJ
GORINCHEM Een 16-jarige jongen uit Gorinchem is aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 18.45 uur in de Westwagenstraat. Er ontstond een vechtpartij tussen een groepje van 11 personen uit Hardinxveld-Giessendam en vier jongens uit Gorinchem. Politieagenten waren snel ter plaatse en zagen dat er gevochten werd. Daarna rende de verdachte en drie andere jongens weg. De 16-jarige kon even later worden aangehouden. De groep jongens en meisjes uit Hardinxveld-Giessendam werden geslagen en bespuugd. Dit leverde de nodige blauwe plekken en bulten op. Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam deed aangifte. De andere moeten dit nog doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht nog meer aanhoudingen.

DIEFSTAL DRANK EN VERNIELING
SLIEDRECHT Drie jongens van 15 en 2 keer 16 jaar uit Sliedrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal drank en vernieling. Dit gebeurde op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 19.45 uur bij een bedrijf aan de Merwestraat. Politieagenten kregen een melding om te gaan naar een leegstaand bedrijfspand aan de Gantelweg omdat er een meisje onwel was geworden. Het 16-jarige meisje uit Sliedrecht bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd in coma per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Daar bleek dat zij een alcoholpromillage had van 2,7. Eén van de 16-jarige jongens was daar ter plaatse. In het pand troffen de agenten lege en volle bierflesjes en een stukgegooide wodkafles aan. De jongen verklaarde dat hij de drank had gevonden. Na onderzoek bleek dat de drank was gestolen uit het bedrijf aan de Merwestraat. Ook waren in het pand de nodige vernielingen aangericht. Daarop werden de 15-jarige en 16-jarige jongens thuis opgehaald en aangehouden. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het meisje kon nog niet worden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BEDREIGING
GORINCHEM Een 23-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 20.10 uur in een café aan de Langendijk. De man werd door een portier het café uitgezet omdat hij ruzie zou hebben gemaakt. Daarop bedreigde de verdachte de portier meerdere keren met de dood. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM Een 25-jarige man uit Werkendam is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op dinsdagochtend 25 maart 2008 omstreeks 00.20 uur in de Westwagenstraat. In het bureau blies de man, die beginnend bestuurder is, ongeveer 1 promille (470 ug/l). Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had werd zijn personen in beslag genomen. Als hij zijn rijbewijs inlevert, krijgt hij de auto weer terug. Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DRUGS
MEERKERK - Een 27-jarige man uit het Franse Figreac is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagochtend 25 maart 2008 omstreeks 02.20 uur op de Energieweg. De man kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. In de auto troffen de agenten in totaal 130 gram heroïne en cocaïne aan. De verdachte is ingesloten en de politie heeft e zaak in onderzoek.

MOTORRIJDER ERNSTIG GEWOND BIJ ONGEVAL
LEERDAM - Op de Provincialeweg is op dinsdagmorgen 25 maart bij een ongeval een 41-jarige motorrijder uit Gorinchem ernstig gewond geraakt. De man kwam met zijn motor uit de richting van de A-15 en reed richting Leerdam. Net voor de brug kwam een vrachtwagen achteruit vanuit de Oude Zuiderlingedijk de Provincialeweg oprijden. De motorrijder klapte daarop op de achterkant van de vrachtwagen en kwam ten val. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische hulp te verrichten. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De Regionale Verkeersondersteuning deed onderzoek op de plaats van het incident.