Politie Zuid-Holland-Zuid

25/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-03-2008

PATAT BAKKEN
DORDRECHT Op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 19.15 uur sloeg de vlam in de pan in een woning aan de Jan den Haenstraat. De 15-jarige zoon was alleen thuis en wilde patat gaan bakken. Hij liet de pan met vet te lang op het vuur staan waardoor de vlam in de pan sloeg. Hij handelde adequaat en gooide een doek over de pan. Vervolgens waarschuwde hij de buren die de brandweer belde. De brand bleef beperkt tot de pan. Wel ontstond er rook en roetschade in de keuken. Er raakte niemand gewond.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
HENDRIK IDO AMBACHT Een 38-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagavond 24 maart 2008 omstreeks 20.45 uur op de Ring. De man was met zijn personenauto tegen twee geparkeerde personenautos gebotst. Er ontstond lichte schade. Hij reed vervolgens door. Attente getuigen volgden de auto en belde de politie. Politieagenten roken een dranklucht en lieten de man blazen. In het bureau blies hij 2,4 promille (1040 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor werd hij met een rijverbod van 13 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESIGNALEERD
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Zwolle is door politieagenten aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Dit gebeurde op dinsdagochtend 25 maart 2008 omstreeks 04.30 uur op de Talmaweg. De man stond gesignaleerd voor 6 vonnissen met een totaalbedrag van 571 euro. Omdat hij niet kon betalen werd hij ingesloten om 42 dagen vervangende hechtenis uit te zitten.