KNHS

terug

Nederlandse voltigeurs presteren goed op CVI saumur 25 maart 2008

In het weekend van 20 tot 23 maart vond de eerste internationale voltigewedstrijd van dit seizoen plaats. De Nederlandse ploeg bestond uit drie senioren teams en acht dames solisten. Niet alleen zag de tribune oranje van de supporters, ook de resultaten waren goed. Al lieten de weersomstandigheden wel wat te wensen over.

Bij de teams stond voltigevereniging de Molen met hun team op de vierde plaats met een score van 6,2. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte ze iets in het klassement en eindigde uiteindelijke op een mooie vijfde plaats met een gemiddelde van 6,8. Op de zevende plaats stond voltigevereniging Groenendaal, met hun nieuwe paard Robin Purina, zij hadden een totaal van 6.346. Daarna volgde voltige vereniging de Wittigheit op de negende plaats met een gemiddelde van 6,209. Wat een hele prestatie is aangezien het hun eerste internationale optreden ooit was. In totaal deden er 11 senioren teams mee en alle teams voltigeerden eenmaal de verplichte ronde en twee keer de kür ronde.

Bij de solos werd er ook een goede prestaties geleverd. Drie van de acht dames zaten bij de beste 18 en mochten door naar de finale. Alhoewel Claire de Ridder (19e), Cindy Sneekes (20e) en Simone Zomer (22e) er ook heel dichtbij zaten. Uiteindelijk presteerde Carola Sneekes het beste met een mooie tiende plek en een gemiddelde van 7,164. Daarna volgde Miranda van Essen met een gemiddelde van 6,818 op een 15e plek en Veronique van Reeden op de 18e plek met een gemiddelde van 6,549. Naast deze mooie prestaties was er een Nederlandse soliste met wat pech. Tijdens de kür van Eveline van Stralen, versnelde haar paard iets waardoor ze op haar heup viel en hierdoor haar kür helaas niet af kon maken. Ze eindigde op de 37e plek. Nicole Zomer eindigde op de 32e plek met een 5,741.

Het erepodium bij de teams werd wederom voornamelijk bezet door Duitsland. Maar bij de heren werd de Tsjechische Petr Eim de winnaar, voor meervoudig Wereldkampioen Kai Vorberg. Bij de dames was er geen enkele Duitse voltigeur op het podium aanwezig. De rubriek werd gewonnen door de Oostenrijkse Katharina Faltin, gevolgd door Joanne Eccles uit Groot-brittanië en de Franse Anne-Sohie Musset-Agnes.

Voor verdere resultaten zie de site: www.saumur.org onder het kopje CVI-voltige