Gemeente Heerhugowaard


Mus terug in de Rivierenwijk

Het wijkpanel Rivierenwijk wil âDe Musâ terug in de wijk en heeft daarvoor samenwerking gezocht met de natuurvereniging IVN. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: âDe Musâ heeft het moeilijk in stedelijk gebied.

Door de nieuwe manier van bouwen kunnen mussen steeds moeilijker een broedplaats vinden. Ze doen dat namelijk graag in kieren van huizen en onder dakpannen. Ook is er steeds minder voedsel op straat te vinden. Maar mussen brengen ook gezelligheid in een wijk: âKijk die mussen eens lekker baden in een regenplasâ. âMam, mag ik de vogeltjes brood gevenâ.

Het Mussenproject in de Rivierenwijk is er voor iedereen, jong en oud. Op basisschool De Kameleon wordt aandacht besteed aan de mus en muskasten. Bewoners kunnen zorgen voor voedsel (vetbollen, of pindakettingen) en broedplekken (insectenhotels, vogelhuisjes). Ook Woonwaard doet mee door speciale dakpannen aan te brengen waar mussen in kunnen nestelen.

Op 31 maart is er bewonersavond om de bewoners van de Rivierenwijk te vertellen over dit project. De avond wordt gehouden in de aula van basisschool de Kameleon en begint om 20.00 uur. Alle bewoners van de Rivierenwijk hebben een uitnodigingsenvelop met zaad ontvangen.

25-3-2008