Rechtbank Rotterdam


Wachttijden kantonstrafzittingen

Het bestuur van de rechtbank Rotterdam laat weten dat personen die zijn opgeroepen om voor de kantonrechter te verschijnen, mogelijk te maken krijgen met lange wachttijden. De rechtbank vraagt hiervoor uw begrip.

De wachttijden zijn het gevolg van het feit dat veel verdachten hun eigen zaak willen toelichten voor de kantonrechter. De kantonrechter geeft iedereen hiervoor de gelegenheid. De consequentie is echter dat de zittingen langer duren dan was voorzien. Omdat de uitnodigingen voor de zittingen ruim van te voren worden verzonden, kan de rechtbank hierop niet onmiddellijk inspringen.

De rechtbank Rotterdam streeft ernaar om vanaf 1 juli 2008 minder zaken op zitting te plannen waardoor er genoeg tijd is voor mensen om een persoonlijke toelichting te geven en de voortgang vlotter kan verlopen. Tot die datum vragen wij u rekening te houden met wachttijden.

Mocht u over het verloop van de zitting vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan de bode die in het zittingszalencomplex van de rechtbank aanwezig is.

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 25 maart 2008 Naar boven