Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 25-03

BERGEN OP ZOOM, 25 maart 2008

Dronken bestuurders aangehouden na ongevallen

OUDENBOSCH: Op maandagavond hield de politie een 48-jarige man uit Oudenbosch aan op de Kade na een verkeersongeval. Een 62-jarige man uit Oudenbosch stak de Kade over. Op dat moment slaat een automobilist plotseling af vanaf de Rooseveltlaan. Hierop ontstond een aanrijding. De voetganger liep een hoofdwond en een geschaafde neus op. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld en mocht hierna naar huis. De automobilist sprak bij aankomst de politie aan en gaf toe dat hij teveel gedronken had. De man is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 675 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ROOSENDAAL: Op maandag reed aan het begin van de avond een automobilist tegen een verkeersbord op de President Kennedylaan aan. De 55-jarige bestuurder werd na enige navraag aangetroffen in een nabijgelegen bushokje. De automobilist verklaarde in een bocht rechtdoor te zijn gereden. De man wilde niet meewerken aan een blaastest. Hij verklaarde hiertoe niet in staat te zijn. De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is overgeleverd.

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag aan het einde van de middag een 52-jarige man uit Hoogerheide aan voor rijden onder invloed. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol een verkeersongeval te hebben veroorzaakt op de Zuid-Westsingel. De man reed over de Zuid-Westsingel in de richting van de Zuidsingel. Hij reed in een bocht rechtdoor en reed tegen een tegenligger aan. Deze bestuurder uit Bergen op Zoom (leeftijd onbekend) bleef ongedeerd. Zijn auto raakte aan de voorzijde beschadigd. De 52-jarige man raakte door het ongeval gewond aan zijn hoofd en hand. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel en hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis. De man is aangehouden door de politie. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 745 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Bestuurder onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagavond een 64-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De man werd op de Potterstraat staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 430 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Veelpleger aangehouden voor inbraak in auto

ROOSENDAAL: Op maandagmiddag zeg een getuige tegen 18.00 uur hoe een inbraak in een auto werd gepleegd op het Dokter van Dregtplein. De getuige belde de politie. Op dat moment fietste een politieman langs, die op dat moment niet in dienst was. Hij fietste achter de man aan die door de getuige als dader werd aangewezen. De man zette het op een lopen en kon op de Raadhuisstraat worden aangehouden. De man wilde in eerste instantie niet meewerken, maar nadat de politieman zich legitimeerde liep hij mee naar het politiebureau. De 43-jarige veelpleger uit Roosendaal is in verzekering gesteld.

Auto-eigenaar houdt inbreker aan

ROOSENDAAL: Een 43-jarige man uit Roosendaal hield op maandagmiddag een 24-jarige man uit Voorhout aan. De 43-jarige man betrapte de verdachte, toen deze zijn auto probeerde weg te nemen. De Roosendaler zag de man in zijn auto zitten en trok hem uit het voertuig. Hij leverde de man uit aan de politie. Deze nam aangifte op van poging tot diefstal. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg