Persberichten 25/03 middag

Regio, 25-03-2008

Noordwijk Dode man is vermiste man uit Heemstede De identiteit van de op 5 maart op het Noorderstrand gevonden dode man is vrijdag 21 maart na DNA-onderzoek vastgesteld. Het gaat om een 67 jarige man uit Heemstede. Hij werd sinds 24 januari vermist. Over de identiteit van de man bestond er al enige tijd een vermoeden. Naar aanleiding van het televisie programma Tros-vermist en Team West van RTV-West kreeg de politie daar tips over binnen. Een DNA-onderzoek gaf uiteindelijk duidelijkheid. Van enig misdrijf is niet gebleken.

Leiden Auto-inbraak een gelegenheidsdiefstal De politie van Leiden-Zuid waarschuwt voor auto-inbraken. Auto-inbraken zijn erg vervelend, maar in 99% van de gevallen ook gewoon te voorkomen! Vaak worden goederen zichtbaar achtergelaten in de auto. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. Auto-inbrekers zijn voornamelijk uit op laptops, navigatiesystemen, mobiele telefoons en autoradio's. Van 1 januari tot 16 maart dit jaar telde de politie al 67 auto-inbraken. In de eerste drie maanden vorig jaar waren het er 44.

Het is belangrijk dat als u op een parkeerplaats (of elders) een vermoedelijke auto-inbreker ziet, u de politie daarvan onmiddellijk in kennis stelt. Onthoud verder het signalement van de persoon en geef het door als u belt. Mensen die het moeilijk vinden om een melding te doen bij de politie, bijvoorbeeld omdat zij de verdachte kennen, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem 0900-7000.

Tips om inbraak in uw auto te voorkomen Haal het frontje van uw autoradio af. Neem altijd alle spullen uit de auto mee. Berg niets onder de stoelen op. Sluit deuren, ramen en kofferruimte van uw auto steeds goed af. Parkeer uw auto altijd in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats. Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem Laat ook geen afgesloten tassen zonder kostbare goederen achter. Een auto-inbreker weet niet wat er in zit en zal eventueel toch met de tas of jas ervandoor gaan.

Doe altijd aangifte Mocht er ondanks alle maatregelen toch ingebroken worden, doe dan altijd aangifte. Het doen van aangifte is van belang voor de opsporing. Als de politie weet wat er in de wijken speelt dan kan zij gericht toezicht houden. Alle meldingen bij elkaar kunnen de politie uiteindelijk naar de dader leiden. Aangifte doen kan via www.politie.nl, telefonisch via het nummer 0900-8844 of aan het politiebureau (op afspraak via 0900-8844).

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets Wederom heeft de politie een gestolen fiets ontdekt. Vanmorgen zagen agenten een 16 jarige jongen uit Leiden op de Willem de Zwijgerlaan op een damesfiets rijden waaraan ze sporen van diefstal zagen. In het opsporingssyettem kwam de fiets naar voren als zijnde op 23 april 2006 aan de Dragontuin in Leiderdorp gestolen. De jongen verklaarde dat hij de fiets van zijn vader had gehad. Deze 44 jarige man werd dan ook aan de tand gevoeld. Hij verklaarde dat hij de fiets een paar maanden geleden aan de Sumatrastraat vond en nadat niemand er naar vroeg de fiets maar in gebruik te hebben genomen. De fiets is nu in beslag genomen. De politie gaat nog in overleg met justitie over het vervolg in deze zaak.

Zevenhuizen Ongeval Een 74 jarige automobilist uit Zevenhuizen verleende vandaag rond 12.00 uur op de kruising Noordelijke Dwarsweg met de Leliestraat geen voorrang aan een 50 jarige vrouw uit Zevenhuizen die daar op een fiets reed. Er ontstond een aanrijding tussen de twee waarbij de vrouw ten val kwam en daardoor een hoofdwond opliep. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Zakkenrollerij Een 50 jarige vrouw uit Gouda is vanmorgen rond 08.15 uur in het station van Gouda het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. In de drukte zag iemand kans om haar schoudertas open te maken en haar giropas te stelen. Mogelijk had die iemand gezien dat de vrouw de pas na gebruik bij een kaartenautomaat in haar tas had gedaan. Doordat de omroep van het station waarschuwde voor zakkenrollers, ontdekte ze dat het haar was overkomen. Zij besloot onmiddellijk haar rekening te blokeren maar ontdekte dat er al geld van haar rekening was gehaald. De vrouw deed aangifte. De politie doet onderzoek.