Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Amnesty : Alkmaar verdient antidiscriminatie plaquette

Alkmaar, 25 maart 2008

"Alkmaar doet het goed op het gebied van antidiscriminatiebeleid en daar willen we de gemeente graag voor bedanken", aldus Amnesty Alkmaar en Art. 1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord. Op vrijdag 21 maart, op Internationale Antiracismedag, overhandigen zij daarom een plaquette aan wethouder Wim van Veen met daarop artikel 1 van de grondwet.

Rode lijn

Vorig jaar heeft Amnesty International aanbevelingen gedaan voor het antidiscriminatiebeleid van gemeenten in Nederland. Dat deden zij omdat bleek dat weinig gemeenten actief beleid voerden. Hun rapport "Aanpak van Discriminatie door Nederlandse gemeenten; 443 kansen voor verbetering", is vorig jaar mei aangeboden aan wethouder Wim van Veen. De wethouder is dan ook verguld met de plaquette: "Hieruit blijkt dat we als gemeente de aanbevelingen uit het plan hebben kunnen omzetten naar een effectieve aanpak."

De gemeente Alkmaar maakt serieus werk van antidiscriminatie en richt zich daarbij niet alleen op het tegengaan van discriminatie op basis van afkomst, maar ook steeds meer op discriminatie wegens sekse, leeftijd of seksuele voorkeur.

25 maart 2008