Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25-03

TILBURG, 25 maart 2008

Twee jeugdige fietsendieven opgepakt

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur twee jongens uit Tilburg van 13 jaar aangehouden. Een getuige zag hoe twee jongens in de Stadhuisstraat een fiets stalen en belde direct de politie. Op basis van de signalementen konden agenten de twee jongens achterhalen in de St. Ceciliastraat. Het tweetal, neefjes van elkaar, is meegenomen naar het bureau en na verhoor overgedragen aan hun ouders. Zij bekenden de diefstal van de fiets. In overleg met Justitie wordt gekeken naar een passende straf.

Dordrechter rijdt door na botsing met lichtmast

TILBURG: Een 25-jarige inwoner van Dordrecht is maandagmiddag kort na 16.00 uur aangehouden op de Koebergstraat. De man was een uur eerder op de Sweelincklaan-Verheijstraat met zijn auto tegen een lichtmast gebotst en vervolgens doorgereden. Een oplettende getuige noteerde het kenteken en belde de politie. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto aan op de Koerbergstraat. Toen zij de auto bekeken, kwamen er twee mannen aanlopen. Een van hen gaf toe de bestuurder te zijn. De Dordrechter is meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal wegens verlaten van plaats ongeval.

Dronken Tilburgse automobilist aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen rond 00.45 uur een 40-jarige Tilburger aangehouden op de Reitse Hoevenstraat. Dat volgde op een melding dat een dronken automobilist tegen een geparkeerde auto was gebotst en wilde wegrijden. Agenten konden de Tilburger in de kraag pakken. Hij verklaarde diverse glazen bier gedronken te hebben; de politie heeft niet kunnen achterhalen in welke mate de man onder invloed was. Daarom is bij de automobilist een bloedproef afgenomen; de uitslag is niet direct bekend. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen wegens huiselijk geweld

TILBURG: Een 46-jarige Tilburger is maandagavond tegen 21.45 uur op de Goirke Kanaaldijk aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin in haar woning in Tilburg-Noord bij de keel hebben gepakt en een deel van het interieur hebben vernield. De man is ingesloten op het bureau.

TILBURG: De politie heeft dinsdagmidag rond 13.40 uur een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde in de woning van zijn aanstaande ex-vriendin in Tilburg-Oost. De man had eerder op de dag de vrouw bij de keel gepakt, aldus haar verklaring. Later op de dag kwam hij weer terug in hun woning waar hij kon worden aangehouden. De Tilburger zit vast op het bureau.

Tilburger in de kraag gepakt na koperdiefstal

TILBURG: Een 45-jarige Tilburger, die staat geregistreerd als veelpleger, is dinsdagmidag kort voor 14.00 uur aangehouden op het Pegrimspad. Een getuige had gezien hoe een man even tevoren van een bestelbus op de Spoorlaan enkele koperen buizen pakte en snel wegfietste in de richting van de Nieuwe Bosscheweg. De Tilburger is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Veel verkeershinder in ochtendspits in en rondom Tilburg

TILBURG: In de ochtendspits dinsdag heeft het verkeer veel hinder ondervonden van de diverse sneeuwbuien. Echt grote ongevallen gebeurden er niet, maar op de Burgemeester Letschertweg, in de richting van Tilburg, ontstond een lange file. Oorzaak was een ongeval waarbij ook een politieauto betrokken was. De politieauto stond 07.00 uur op de Burgemeester Letschertweg. Daar was door de gladheid een bestelauto in de sloot terecht gekomen. De stilstaande politieauto werd aangereden door de bestuurder van een andere personenauto. Hierbij moesten ook weer enkele auto's uitwijken waardoor nog een aanrijding tussen twee voertuigen ontstond. Het bleef veelal beperkt tot blikschade, maar het verkeer ondervond veel hinder. Ook op de snelwegen rondom Tilburg ontstonden lange files. Dit leidde ertoe dat sluipverkeer voor lokale wegen koos, wat ook weer het nodige oponthoud met zich meebracht.

Auteur: Andre van den Hul