Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 25 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 25-03-2008 o Meisje beroofd en huis aangereden

Meisje beroofd

Purmerend, maandag 24 maart 2008, 20:00 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een beroving waarbij een 16-jarig meisje uit Purmerend haar telefoon kwijtraakte. Het meisje fietste maandagavond tegen acht uur vanaf haar werk op de Verzetslaan naar huis. Op de kruising Purmerdijk met de Linnaeuslaan bij het bruggetje over de Purmerringvaart zou zij door twee personen tot stilstand zijn gedwongen. De daders zouden haar hebben bedreigd en haar telefoon hebben afgenomen. De ene dader, die een bivakmuts ophad, werd omschreven als een 17- à 18-jarige negroïde jongen met een Surinaams of Antilliaans accent en een lengte van 170 tot 175 cm. Hij droeg een zwart lederen kort jack met stretch boven- en onderkant. De tweede dader was ongeveer even oud en even lang. Hij was blank en droeg een witten driekwart jas met capuchon met een bruine bontkraag. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Purmerend via 0900-8844.

Drankrijders (1)

Monnickendam, zondag 23 maart

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee drankrijders aangehouden. Op de Julianalaan reed een 33-jarige Volendammer tegen een stilstaande, onopvallende, politieauto aan. Een blaastest wees uit dat de bestuurder een flinke slok op had, hij had een alcoholgehalte van 1,4. De man moest zijn rijbewijs inleveren. In dezelfde nacht werd ook een 37-jarige Monnickendammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders (2)

Purmerend, zondag 23 maart

In Purmerend werden zondag twee drankrijders aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Waterlandlandlaan rijden.

De man, een 22-jarige Purmerender, had een alcoholgehalte van 0,75 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een maximaal
alcoholpromillage van 0,2 geldt. De Purmerender kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Zondagochtend vroeg werd op de Baanakker opnieuw een automobilist aangehouden. De 18-jarige Purmerender had een alcoholgehalte van 1 en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens een alcoholcontrole op de Koemarkt werden zondagavond geen drankrijders betrapt. Een dertigtal bestuurders werd aan de kant gezet voor een blaastest.

Slok op, in de herhaling

Wormer, 23 maart, 04:30 uur

Op de Florastraat hebben agenten zondagochtend vroeg een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 0,8. De bestuurder was drie jaar geleden ook al eens aangehouden voor het rijden met drank op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Heijermanstraat en de Vincent van Goghweg in Zaandam werd zondagochtend een alcoholcontrole gehouden. In totaal 404 automobilisten werden aan de kant gezet voor een blaastest. Niemand had (teveel) gedronken. Wel werden twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden en het rijden met een kenteken dat niet duidelijk zichtbaar was.

Drankrijder valt in slaap

Edam, 25 maart, 02:40 uur

Op de Klundert heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 56-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist was na een cafébezoek in zijn auto gestapt en had onderweg een stoeprand (waarbij hij een velg verloor) en een paaltje geraakt. De dronken man besloot vervolgens zijn beschadigde auto te parkeren en de ANWB te bellen. Op het moment dat de door de ANWB gewaarschuwde agenten arriveerden, lag de man te slapen achter het stuur. De agenten konden de Amsterdammer met enige moeite wakker krijgen. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder een alcoholgehalte van 1,3 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

In dezelfde nacht werd op de Zuidpolderbaan een 33-jarige vrouw uit Edam aangehouden. De automobiliste had een alcoholgehalte van 1,56 en moest eveneens haar rijbewijs inleveren. De Edamse was al twee keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Bovendien had zij vier jaar geleden al eens haar rijbewijs in moeten leveren en de EMA (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) cursus moeten volgen in verband met rijden onder invloed.

Huis aangereden

Ilpendam, dinsdag 25 maart 2008, 04:29 uur.

De politie heeft een 33-jarige man uit Purmerend aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een huis op was gereden. De man reed over de Jaagweg vanuit de richting Purmerend. Even voorbij de kruising van Ilpendam stak hij door onbekende oorzaak de rijbaan over en belandde hij via een fietspad, talud en trottoir met de rechter voorzijde tegen een woning op de Dorpsstraat. Het voertuig draaide door te klap en sloeg vervolgens met de rechter achterzijde weer tegen het huis. Door de aanrijding raakte de auto vermoedelijk total loss. De gevel van de woning vertoonde scheuren en krassen. Het voertuig werd door een takelbedrijf weggesleept. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wegens gevaarlijk rijgedrag wordt opgemaakt.