Slippartijen in de ochtendspits

NW Veluwe, 25-03-2008 o Tijdens de nacht- en de ochtenduren van dinsdag 25 maart ondervond het verkeer op de NW Veluwe hinder van de gladheid en sneeuwval. Niemand raakte gewond. Wel was er veel materiële schade tengevolge van botsingen en van de weg raken van automobilisten.

Heerde Op de A50 nabij de afslag Heerde/Wapenveld raakten dinsdagochtend rond 05.15 uur twee vrachtwagens van de weg. Op rijbaan richting Apeldoorn ging een 22 jarige bestuurder uit Hoogeveeen inhalen en raakte daarbij in en slip. Vervolgens drukte hij daarbij ook de andere vrachtwagen bestuurd door een 36-jartige man uit Rottevalle van de weg. Beide voertuigen kwamen in de berm tot stilstand. Niemand raakte gewond. De brandstoftank van één van de vrachtwagens raakte lek , waardoor de dieselolie in de berm verdween en afgegraven diende te worden. In de ochtendspits ontstond een lange file die doorgroeide tot op de A28 onder Zwolle. Ook file op de andere rijbaan vanwege "kijkers".

Wezep Rond 01.18 uur raakte een een 21-jarige autobestuurder uit Doornspijk op de Zuiderzeestraatweg in Wezep van de weg. Hij belandde in een sloot. De auto moest weer op de weg gezet worden door een sleepdienst. De schade bleef beperkt.

Nunspeet Op de kruising Oenenburgweg/Eperweg gleed omstreeks 07.00 uur een personenauto tegen een verkeerszuil.

Elburg Omstreeks 08.30 uur gleed een personenauto op de Flevoweg tegen een lantaarnpaal.

Niet bij alle glij- en slipincidenten is de politie te hulp geroepen.