Gemeente Woerden

Laat je verstand niet beïnvloeden

25 mrt 2008

persbericht
De elfjarige Max Baas uit Zegveld is de gelukkige winnaar van de sloganwedstrijd voor de campagne Alcohol- en Drugspreventie onder jongeren in Woerden. Een deskundige jury koos zijn slogan, omdat die als beste de boodschap van de campagne uitdraagt. Dinsdagmiddag overhandigt wethouder Van der Woude de beloofde iPOD Touch aan Max. Duidelijke boodschap
Annet van der Woude: "Ik vind deze slogan erg goed. Enerzijds is het de boodschap dat jongeren zich nú niet door vrienden moeten laten beïnvloeden om drugs of drank te gebruiken: wees verstandig en gebruik met mate. Daarbij komt dat het daadwerkelijk bewezen is dat overmatig alcoholgebruik bij jongeren op langere termijn de hersenen beschadigt, ofwel: negatief beïnvloedt."

Jongeren bewustmaken
De gemeente start dit jaar de campagne Alcohol- en Drugspreventie om jongeren bewust te maken van de risico's van onverantwoord drugs- en alcoholgebruik. Van der Woude: "Om aansluiting te vinden met de doelgroep vroegen we de jongeren tussen 11 en 20 jaar die in Woerden wonen of in Woerden naar school gaan een pakkende slogan te mailen. De hoofdprijs was een iPOD Touch. Die oproep leidde tot ruim dertig ingezonden slogans."

Uit de inzendingen koos de jury bestaande uit: wethouder Annet van der Woude en afvaardigingen uit het Jongerenwerk, de Jongerenraad, de horeca, de politie en iemand uit de reclame- en marketingsector voor de slogan van Max Baas.

Tweejarige campagne
Vanaf april wordt de slogan `Laat je verstand niet beïnvloeden' ingezet. Gedurende de zomerperiode zal een team van jongeren op verschillende evenementen in de gemeente flyers uitdelen. Ook andere activiteiten van bijvoorbeeld Centrum Maliebaan of Jongerenwerk ondersteunen de tweejarige campagne.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |