Gemeente Teylingen

Kindergemeenteraad

Geslaagde week van debatten Kindergemeenteraad

25 maart 2008

PERSBERICHT 20 maart 2008 - De afgelopen week debatteerden vijf basisschoolklassen in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Raadsleden en wethouders traden daarbij op als coach. 27 maart om 19.00 uur is het slotdebat van de Kindergemeenteraad met vertegenwoordigers van alle scholen. Dan valt het definitieve besluit welk voorstel ter waarde van 2.000 euro wordt uitgevoerd.

De kinderen hadden het duidelijk naar hun zin in de raadzaal. Eerst nog onwennig bij het praten in de microfoon. Al snel gooiden ze alle schroom van zich af en volgden hevige discussies. Een leerling werd gekozen als Kinderburgemeester. De Kinderburgemeester leidde de vergadering in goede banen en trad soms op als scheidsrechter tussen discussiërende klasgenoten.

2008-03-20 kindercommissie (1) groot

Verkiezingen

Na de vergadering kozen de kinderen per klas vijf vertegenwoordigers. Zij mochten de namen opschrijven van degenen die het beste hadden gedebatteerd. De stemformulieren deden de kinderen in een echte stembus. Totaal 25 kinderraadsleden en kinderwethouders vertegenwoordigen hun school tijdens het slotdebat.

2008-03-20 kindercommissie (2) groot

Keuze uit vier projecten

De Kindergemeenteraad gaat kiezen uit vier projecten. De projecten zijn ingediend door organisaties. Totaal mag de Kindergemeenteraad 2.000 euro uitgeven. De kinderen kunnen kiezen uit zangbundels voor het Psychogeriatrisch centrum Mariënhaven te Warmond, het plaatsen van een bankje op het eiland Koudenhoorn, nieuwe materialen voor de schooltuinen in park Rusthoff en een afdak en nieuwe volière voor de kinderboerderij in Voorhout.

Volg de Kindergemeenteraad via Teylingen.tv

Het project `de Kinder gemeenteraad' bestaat uit drie delen. Eerst waren er gastlessen op school. Daarna was het debat in de raadzaal met de hele klas, `de Kindercommissievergadering' genaamd. Tot slot de vergadering van de Kinder gemeenteraad, waarin vijf vertegenwoordigers per schoolklas zitten. De slotvergadering vindt plaats op 27 maart om 19.00 uur in de raadzaal in Voorhout. Via internet www.teylingen.tv kan men het slotdebat van de Kindergemeenteraad live volgen.