Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25-03

OOSTERHOUT NB, 25 maart 2008

Inwoner Geertruidenberg aangehouden na vernieling bij huis ex-vrouw

GILZE: De politie heeft maandagmiddag rond 14.15 uur een 23-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden. De man was zelf naar het bureau aan het Europark in Oosterhout gereden, omdat hij aangifte wilde doen van vernieling. Agenten reageerden op een melding van de ex-vrouw van de man dat hij haar woning in Gilze binnen was gekomen en delen van het interieur had vernield. Daarna was hij weer weggereden. Op het bureau verklaarde de man dat hij naar Gilze was gereden om zijn ex ter verantwoording te roepen. Zij zou kort daarvoor met enkele stenen de voorruit van zijn auto hebben vernield. Dat werd bevestigd door een getuige. De politie gaat de ex-vrouw nog horen als verdachte. De man uit Geetruidenberg is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vier jongeren in de kraag gepakt na vernieling fietsen in Rijen

RIJEN: Drie jongens uit Rijen (12, 15 en 16 jaar) en een 14-jarige jongen uit Gilze zijn maandagmiddag aangehouden wegens vernieling van twee gestalde fietsen op het Kerkpad. Het viertal werd op de Kloosterstraat in de kraag gepakt, nadat de eigenaar van een van de fietsen, een 15-jarige jongen uit Rijen, samen met zijn vader het viertal kon achterhalen en kon aanhouden. Gealarmeerde agenten namen de vier jongens mee naar het bureau. Uit verhoren bleek dat de Gilzenaar en de 12-jarige jongen uit Rijen de fietsen hadden vernield en de andere twee jongens erbij stonden te kijken. Het viertal is na verhoor heengezonden; in overleg met Justitie wordt gezocht naar een passende straf.

Oosterhouters bekladden viaduct bij A27

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond rond 23.45 uur twee inwoners van Oosterhout (beide 32 jaar) aangehouden op de Hoevestraat. Een attente getuige had gezien dat drie mannen bezig waren met het bekladden van een viaduct bij de A27 en belde de politie. Agenten die ter plaatse gingen, zagen dat de mannen wegdoken. Een van hen vluchtte weg door de rijksweg over te steken, zijn identiteit is bekend. De andere twee konden wel worden aangehouden. Ze hadden spuitbussen en verf in hun bezit. De mannen hadden de tekst 'Parel van het Zuiden' aangebracht om zo hun liefde voor voetbalcclub NAC kenbaar te maken. Het tweetal werd ingesloten op het bureau waar zij spijt over hun actie betuigden.

Duits echtpaar gewond bij ongeval A59

WAALWIJK: Bij een verkeersongeval op de rijksweg A59 is dinsdagmorgen rond 08.00 uur een vrachtwagen achterop een personenauto gereden. Een Duits echtpaar (32 en 56 jaar) dat in die auto zat, raakte lichtgewond. De man en vrouw zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval raakte ook nog een derde auto betrokken, bestuurd door een 26-jarige man uit Scherpenisse. De vrachtwagen reed ook tegen zijn auto. De vrachtwagenchaffeur, een 53-jarige man uit Spijkenisse, heeft verklaard dat zijn combinatie doorgleed toen hij wilde remmen door de file op de A59, net voor de afslag Waalwijk.

Het verkeer in de ochtendspits had dinsdag veel last van de sneeuwbuien. Er vonden diverse aanrijdingen plaats. Het bleef hoofdzakelijk beperkt tot blikschade, nergens gebeurden grote ongevallen. Er ontstonden wel lange files, zowel op de snelwegen als de provinciale wegen rondom Waalwijk en Oosterhout.

Auteur: Andre van den Hul