Symantec

Symantec lanceert nieuwe Norton AntiVirus Dual Protection for Mac

Beschermt Mac-gebruikers met Mac OS X Leopard en Windows door middel van gelaagde beveiliging tegen aanvallen en virussen ZALTBOMMEL, 25 maart 2008 - Symantec, bekend van de Norton beveiligingssoftware, maakt de lancering bekend van het nieuwe Norton AntiVirus Dual Protection for Mac. Dit pakket combineert beveiligingstechnologie en een antivirus om Mac-gebruikers te beschermen die, dankzij Boot Camp, zowel met Mac OSX 10.5 (Leopard) als Windows XP en Vista werken. Deze oplossing biedt volledige bescherming tegen aanvallen en virussen die zijn gericht op zowel Mac- als Windows-omgevingen. Dankzij deze "dubbele" bescherming genieten Mac-gebruikers niet alleen van de volledige antivirus-oplossing voor Mac, Norton AntiVirus 11 for Mac, maar ook van het bekroonde beveiligingspakket voor Windows tegen virussen en aanvallen, Norton AntiVirus 2008, dat op hun Boot Camp-partitie geïnstalleerd is.

Mac-gebruikers met parallelle besturingssystemen beschikken nu over uitgebreide beveiligingsmogelijkheden met automatische updates van het toonaangevende wereldwijde beveiligingsnetwerk van Symantec. Norton AntiVirus Dual Protection for Mac is een oplossing die automatisch virussen detecteert en verwijdert, en gedownloade bestanden en e-mailbijlagen scant en schoonmaakt. Daarnaast is het pakket voorzien van een separaat maar effectief alarmeringssysteem. Bovendien is Norton AntiVirus Dual Protection for Mac zo ontworpen dat updates automatisch op de achtergrond worden geladen. Gebruikers kunnen hun online-activiteiten daarom zonder onderbreking blijven uitvoeren.

"Door de groeiende populariteit van parallelle besturingssystemen lopen Mac-gebruikers steeds vaker het risico van aanvallen en virussen door kwaadaardige activiteiten die zowel op de Mac als op de PC zijn gericht. Daarom is een extra beveiligingslaag noodzakelijk, zodat de gebruikers gegarandeerd zijn beveiligd tegen beide soorten gevaren", aldus Rowan Trollope, Senior Vice President van de unit Consumer Business bij Symantec. "Norton AntiVirus Dual Protection for Mac zorgt ervoor dat de gebruiker ongestoord en met vertrouwen kan doorwerken, dankzij de achtergrondbeveiliging tegen zowel Leopard- als Windows-gerichte aanvallen."

Norton AntiVirus Dual Protection for Mac biedt een extra beveiligingslaag tegen aanvallen die gericht zijn op kwetsbare punten in de software, in zowel Leopard- als Windows-omgevingen. Het product bevat beveiligingstechnologie - nieuw voor Norton AntiVirus for Mac - en inbraakbescherming, als onderdeel van Norton AntiVirus 2008 for Windows. Deze beveiligingslagen voorkomen dat een systeem geïnfecteerd kan raken, doordat zowel malware wordt geblokkeerd als virussen die zich proberen te installeren tijdens het downloaden van afbeeldingen, muziek en software. Vervolgens wordt de bedreiging verwijderd.

Norton AntiVirus Dual Protection for Mac presteert bovendien beter en heeft een verbeterde engine, waardoor de compatibiliteit wordt vergroot en de invloed op opstartsnelheid en resourcegebruik vermindert. Gebruikers kunnen daardoor veilig online blijven werken zonder dat hun productiviteit in het gedrang komt.

Symantec Global Intelligence Network
Norton AntiVirus Dual Protection for Mac wordt ondersteund door het Symantec Global Intelligence Network, een wereldwijd netwerk van specialisten op het gebied van informatiebeveiliging en operaties, en door de wereldwijde Symantec-gemeenschap van duizenden sensoren die de netwerkactiviteit observeren. Symantec Security Response, onderdeel van het Global Intelligence Network, beschikt over een uniek datagestuurd overzicht van het beveiligingslandschap. Deze holistische benadering geeft Symantec een unieke voorsprong op de concurrentie. Door het wereldwijde bereik signaleert Symantec gevaren als eerste, waardoor wij klanten razendsnel een afdoende beveiliging kunnen krijgen.Symantec Global Intelligence Network Norton AntiVirus Dual Protection for Mac wordt ondersteund door het Symantec Global Intelligence Network, een wereldwijd netwerk van specialisten op het gebied van informatiebeveiliging en operaties, en door de wereldwijde Symantec-gemeenschap van duizenden sensoren die de netwerkactiviteit observeren. Symantec Security Response, onderdeel van het Global Intelligence Network, beschikt over een uniek datagestuurd overzicht van het beveiligingslandschap. Deze holistische benadering geeft Symantec een unieke voorsprong op de concurrentie. Door het wereldwijde bereik signaleert Symantec gevaren als eerste, waardoor wij klanten razendsnel een afdoende beveiliging kunnen krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid
Norton Dual Protection for Mac is leverbaar via de Symantec Store op www.symantecstore.com. Het product is ook verkrijgbaar bij retailers op internet en in diverse winkels. De verwachte verkoopprijs voor Norton AntiVirus Dual Protection for Mac is USD 69,95 (inclusief een abonnement van één jaar).

Over Symantec
Symantec is wereldwijd toonaangevend als leverancier van beveiligings-, opslag- en systeembeheeroplossingen waarmee zowel bedrijven als particulieren hun informatie kunnen beveiligen en beheren. Naast het hoofdkantoor in Cupertino, Californië, beschikt het bedrijf over vestigingen in ruim 40 landen. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.symantec.nl.