Evangelische Omroep

Nr. 082

Hilversum, 20 maart 2008

KEITH BAKKER EN ZIJN VERANDERING
'De verandering, 10 jaar later', dinsdag 25 maart 22:50 uur, Nederland 2

"Ik wil hem niet in mijn leven. Ik heb Hem nodig!" zegt Keith Bakker, te gast in 'De Verandering, 10 jaar later'. Letterlijk en figuurlijk loopt hij samen met Andries Knevel door zijn veelbewogen leven. Het programma is een prachtige aanvulling op zijn onlangs verschenen biografie Pushing the limits - het leven van Keith Bakker: hij vertelt hoe geloof in zijn rumoerige leven plaats krijgt.

In 1987 gebruikt Keith voor het eerst heroïne. Kort daarna zet hij opnieuw een spuit in zijn arm en loopt een HIV-besmetting op. Strijdend voor zijn dagelijkse shot belandt Keith onder een brug in Amsterdam. Daar 'woont' hij maar liefst 3 jaar tot iemand hem wijst op de uitweg die Jezus hem geven wil. Keith grijpt zijn kans en begint een nieuw leven. Een paar jaar later valt hij terug. Deze keer misschien wel erger dan ooit...

We kennen Keith inmiddels als pionier in de verslavingszorg. Hij is directeur van de instelling Smith&Jones die verslaafden opvangt en begeleidt. Openhartig vertelt hij, kort na Goede Vrijdag en Pasen over dagelijkse keuzes bij het kruis die hij maken moet om op de been te blijven.
---
Noot voor redactie,