Ingezonden persbericht


Micro Focus lanceert Enterprise View 5.6

Verbeterde ondersteuning besluitvorming en geoptimaliseerde gebruiksfuncties Application Portfolio Management-oplossing

HOOFDDORP, 25 maart 2008 - Micro Focus, leverancier van applicatiebeheer- en moderniseringsoplossingen, introduceert Enterprise View 5.6. Dit is de nieuwste versie van zijn Application Portfolio Management-oplossing (APM).

Met Enterprise View 5.6 kunnen klanten op feiten gebaseerde beslissingen nemen over het beheer van hun IT-middelen. De oplossing biedt namelijk eenduidige business- en technische kennis over alle bedrijfsapplicaties. Enterprise View 5.6 vermindert de onderhoudskosten, maakt schaarse resources vrij voor verdere innovatie, vergroot de klanttevredenheid en beperkt het risico van strategische initiatieven, zoals rationalisering, modernisering, off-shoring en outsourcing.

Veel IT-specialisten kampen met een tekort aan gedetailleerde en up-to-date informatie over de uiteenlopende systemen in hun organisatie. Dit staat het inplannen en realiseren van effectieve veranderingen in de weg. Met Micro Focus Enterprise View kunnen klanten hun IT-uitgaven afstemmen op hun bedrijfsstrategie. Dit bewerkstelligt de oplossing door de besluitvorming bij businessproblemen te ondersteunen - gebaseerd op bijzonder uitgebreide technologische en businessinformatie. Via een nauwkeurig en snel dashboard biedt de oplossing informatie over het volledige IT-applicatieportfolio. Zo kunnen gebruikers zien welke applicatie de hoogste bedrijfswaarde heeft. Dit biedt een stevig fundament om er bedrijfskritische beslissingen over IT-uitgaven op te baseren.

Reza Warnink, General Manager Benelux en Scandinavië van Micro Focus: "Enterprise View 5.6 onderstreept het belang dat we hechten aan de ontwikkeling en verbetering van Enterprise Portfolio Management-oplossingen. De huidige IT-industrie staat onder grote druk om in alles wat ze doet, optimale bedrijfswaarde te leveren. APM-oplossingen kunnen een belangrijke rol spelen om de lasten te verlichten van degenen, die beslissen over de IT-uitgaven. Door een nauwe samenwerking met onze klanten hebben we de gebruikservaring van Enterprise View aanzienlijk kunnen verbeteren en de analytische mogelijkheden kunnen uitbreiden. Op deze manier versterken we onze positie als vooraanstaande APM-softwareleverancier."

Met Enterprise View 5.6 speelt Micro Focus in op de nieuwste klantbehoeften. Dit doet de leverancier door de eerdere versie van Enterprise View in de breedte en in de diepte te verrijken met een aantal verbeteringen:
* uitgebreidere taal-, omgevings- en platformondersteuning;
* verbeterde technische analysefuncties;

* meer ondersteuning voor management van outsourcing;
* nieuwe Enterprise View-portal voor een grotere rapportageflexibiliteit en betere gebruikservaring.

Phil Murphy, Principal Analyst bij Forrester: "APM zorgt voor transparantie. Zo brengt het applicatieportfolio's naar de 21e eeuw; als de transparantie groeit, slinkt de hoeveelheid onzichtbare IT-middelen door nauwkeurig beheeronderzoek. Leidinggevenden zullen niet langer meer tevreden zijn met onderhoudsbudgetten die hetzelfde zijn als het voorgaande jaar. Ze willen weten waar het geld naartoe gaat en waarom. Hierdoor kunnen ze investeringsbeslissingen voor IT nemen zoals ze dat ook doen voor andere bedrijfsmiddelen. IT-beheerders kunnen een duidelijk overzicht creëren van applicatieportfolio's. Daardoor verandert hun rol. Waar ze voorheen eenvoudigweg orders voor veranderingen aannamen, functioneren ze nu als technologieadviseur."

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen.