Axis Communications installeert 3.200 netwerkcamera s op Noorse treinen

Rotterdam, 25 maart 2008 Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, heeft een order binnengehaald van SNB, de Noorse spoorwegmaatschappij. In eerste instantie zullen er 3.200 AXIS 209FD-R en AXIS 211 netwerkcamera s worden geïnstalleerd. Met de camera s wil de spoorwegmaatschappij de veiligheid voor medewerkers en passagiers verbeteren.

De installatie van de camera s vindt plaats tussen 2008 en 2010 en maakt deel uit van een oplossing die zorgt voor een grotere veiligheid van passagiers en werknemers, terwijl zij reizen of werken. De spoorwegmaatschappij heeft gekozen voor de AXIS 209 FD-R, een camera die specifiek is ontwikkeld voor de transportsector. Deze camera wordt mede dankzij zijn discrete formaat van 4 centimeter gebruikt voor observatie binnen in de treinwagons en is bestand tegen trillingen, vochtigheid, stof en temperatuurschommelingen in bussen en treinen. De AXIS 211 wordt gebruikt voor de controle vooraan en achteraan de trein, en is voorzien van dag- en nachtfunctionaliteit waardoor men de klok rond beschikt over hoogwaardige detailbeelden.

De laatste jaren merken we een stijgende interesse voor netwerkvideo-oplossingen in de transportsector, zegt Magnus Ekerot, Country Manager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Axis videoproducten zijn reeds geïnstalleerd in verschillende veeleisende omgevingen, zoals bussen in Stockholm, treinen in Zurich en metro s in Moskou.

Over Axis

Axis levert wereldwijd professionele netwerkvideo-oplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale video-oplossingen. De producten en oplossingen van Axis zijn gericht op surveillance, beveiliging en controle op afstand en maken daarbij gebruik van innovatieve open technologieplatformen. Axis is in 1984 opgericht in Zweden en heeft momenteel wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met partners in 70 landen. Axis staat genoteerd aan de OMX Nordic Exchange, Large Cap, Information Technology. Meer over Axis Communications op de website: www.axis.com.