Mojo Concerts

Den Haag, 25 maart 2008

CABARETIER VAN DE VEERDONK
NA 24 JAAR EINDELIJK OPGENOMEN

Hij staat al 24 jaar op de planken, heeft ruim 1500 cabaretvoorstellingen achter de rug maar nog nooit is er een CD, video of DVD van hem uitgebracht. Maar nu is het eindelijk zover. Van de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk (48) ligt deze week zijn eerste dubbel-DVD in de winkels, getiteld "Het hele zwikkie". Op twee schijfjes staan registraties van de laatste drie programma's van Mark van de Veerdonk. Hoe Ik Pudding Ruik (2004), En de Wereld is Vierkant (2005) en Lui Oog Gezocht (2007). Daarnaast is er een halfuur durend interview te zien. Hierin passeren allerlei fragmenten uit zijn eerdere werk de revue.

Van de Veerdonk is niet bekend van de VARA of BNN en tot voor kort was zijn motto: "Als mensen me willen zien dan moeten ze me maar boeken." Toch is daar nu eindelijk de dubbel-DVD. "Eerlijk gezegd heb ik de DVD vooral voor mezelf gemaakt. In de loop der jaren had ik inmiddels zoveel beeldmateriaal verzameld en opgenomen voor Omroep Brabant, dat ik het nog nauwelijks thuis kwijt kon. Nu is alles heel handig op een DVD opgeslagen."

De winnaar van het Leids Cabaretfestival (1991) is in Brabant een bekendheid. Hij speelt daar in de grote zalen van de schouwburgen. Maar of hij nu voor een volle Tilburgse schouwburg staat of op en podiumpje in Bolsward; het maakt Van de Veerdonk niet zoveel uit. "Anders had ik het nooit zo lang volgehouden. Wat ik eigenlijk het leukst vind is het maken van mijn cabaretprogramma's. Dat geschrap en gesukkel en geschrijf ... heerlijk!"

De DVD is geproduceerd door artiestenbureau Jan Vis in Rosmalen.

Op You Tube en www.markvandeveerdonk.nl zijn fragmenten van deze dubbel-DVD te zien.

Klik hier voor achtergrond informatie over Mark van de Veerdonk.

========================================