Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, dinsdag 25 maart 2008

Besparing van 63.000 kg plastic
sinds introductie Klein & Krachtig
Consument kiest voor nieuw wasmiddel dat beter is voor het milieu

Rotterdam Sinds de introductie van Klein & Krachtig, de nieuwe geconcentreerde vloeibare wasmiddelen die Unilever in januari onder de merken OMO en Robijn op de markt heeft gebracht, zijn al aanzienlijke milieubesparingen gerealiseerd. Tot op heden heeft Klein & Krachtig voor een besparing gezorgd van ruim 63.000 kg plastic en ruim 58.000 kg karton*.

Robbert de Vreede, marketing directeur huishoudelijke verzorging Unilever Benelux: We zijn erg tevreden met de gerealiseerde besparingen tot nu toe en met het feit dat zoveel consumenten kiezen voor een wasmiddel dat minder belastend is voor het milieu. We hopen dat deze positieve start de toon zet en dat de besparingen gedurende het jaar nog verder oplopen.

Klein & Krachtig heeft tot op heden voor de volgende besparingen gezorgd*:
* ruim 63.000 kg plastic (vergelijkbaar met 9 miljoen plastic tasjes);
* ruim 58.000 kg karton (vergelijkbaar met 11,6 miljoen A4 blaadjes);
* ruim 1.200.000 liter water (vergelijkbaar met 24.000 douchebeurten).
* In vergelijking met het gebruik van OMO/Robijn vloeibaar in een 1,5l fles

Kort over Klein & Krachtig
Klein & Krachtig is tweemaal geconcentreerd, waardoor er minder van nodig is voor dezelfde hoeveelheid was. Het combineert een krachtig wasresultaat, zelfs bij lage temperaturen als 30°C, met een geringere belasting van het milieu. Klein & Krachtig wordt gemaakt met de helft van het water, verpakt met de helft van de verpakkingsmaterialen en vervoerd met de helft van het aantal vrachtwagens ten opzichte van de huidige 1,5l fles. Dit zorgt voor een mindere belasting van het milieu. De kleine flessen zijn daarnaast handiger in gebruik en nemen minder ruimte in beslag.

EINDE PERSBERICHT

Voor vragen en opmerkingen over Klein & Krachtig neemt u contact op met:

Marketing directeur huishoudelijke verzorging Unilever Benelux (Robbert de Vreede) via telefoon 010 439 5699.