Binck NV

Persbericht

Amsterdam, 25 maart 2008

Alex verhoogt spaarrente met 0,4% naar 3.8%

Vanaf vandaag biedt Alex een spaarrente van maar liefst 3,8% op een vrij opneembare spaarrekening. Alex biedt hiermee veruit het beste tarief ten opzichte van Nederlandse grootbanken op vrij opneembare spaarrekeningen en verwacht daarmee een groot marktaandeel te kunnen veroveren.

Alex heeft aan de basis gestaan van het openbreken van de markt voor online beleggen met een kwalitatief hoogstaand product tegen zeer lage tarieven in vergelijking tot de Nederlandse grootbanktarieven. Dit heeft geleid tot forse dalingen op het gebied van tarieven voor online beleggen. Met de introductie van een ongekend hoog rentetarief van 3,8% op vrij opneembare spaarrekeningen loopt Alex opnieuw voorop met het bieden van baanbrekende tarieven.

Overzicht rentetarieven vrij opneembare spaarrekeningen:

Alex Spaarrekening 3,8% Rabobank Rabo telesparen 2,8% ABN AMRO Internet Spaarrekening 2,6% SNS Internet Sparen 2,6% Postbank Internet spaarrekening 2,5% Fortis E-spaarrekening 2,5% ING Bank Internet Sparen 2,4%

Spaarders kunnen bij grootbanken kiezen uit vele spaarrekeningen met ogenschijnlijk aantrekkelijke rentevergoedingen. Vaak zijn deze rentetarieven gekoppeld aan beperkende voorwaarden. Daarom kiest Alex voor één transparante spaarrekening zonder vervelende voorwaarden. Zo wordt geen minimum of maximum spaarbedrag geëist, betaalt de spaarder geen boetes bij tussentijds opnemen, of worden staffels gehanteerd als voorwaarde voor een hoger rente percentage.

Om de verschillen in voorwaarden bij spaarrekeningen inzichtelijk te maken publiceert Alex vanaf vandaag een spaarvergelijker op haar site (www.alex.nl/sparen). Deze vergelijker geeft een helder overzicht van alle voorwaarden en rentes van de meest voorkomende spaarrekeningen die de verschillende aanbieders in Nederland hanteren. Spaarders kunnen via de website van Alex snel en gemakkelijk een spaarrekening openen om direct te profiteren van de hoge rente.

---

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Telefoon: 020 ­ 522 0372 of 06 - 531 71 114
jvanstaveren@binck.nl