Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Reguliersdwarsstraat compleet op internet

Amsterdam, 25 maart 2008

Met de lancering van de Engelse versie van www.Reguliers.net is deze eerste en meest volledige website over de Reguliersdwarsstraat nu wereldwijd toegankelijk voor alle Nederlanders en buitenlanders die deze populaire straat bezoeken of er in geïnteresseerd zijn.

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is de meest beroemde homo-uitgaansstraat van Nederland. Des te opmerkelijker dat er tot voor kort nauwelijks of geen informatie, noch op papier, noch op internet, over deze straat beschikbaar was. Daar is echter een half jaar geleden verandering in gebracht middels de website www.Reguliers.net.

Deze site geeft op overzichtelijke wijze informatie over bijna alle aspecten van de Reguliersdwarsstraat: van de middeleeuwse oorsprong van de naam tot en met een actuele agenda voor de (homo)horeca. De meest gedetailleerde aandacht wordt besteed aan de (homo)horecazaken die de straat beroemd hebben gemaakt, zoals het bijna vergeten café Place Pigalle, de vroeger fameuze gaydancing Havana en het grote gaycafé pub Soho van Sjoerd Kooistra. Uiteraard wordt ook nauwkeurig beschreven hoe de straat is uitgegroeid tot dé homo-uitgaansstraat van Amsterdam.

Voorts biedt de site een compleet overzicht van alle horeca en heel veel informatie over de geschiedenis, de afzonderlijke gebouwen en de bekendste mensen van de Reguliersdwarsstraat. Tenslotte is er nog een uitgebreide linkverzameling en zijn er interactieve mogelijkheden via een chat en de Reguliers.hyve.

De zeer uiteenlopende uitgaansgelegenheden in de Reguliersdwarsstraat zijn niet alleen populair bij vele Nederlanders, maar ook bij talloze bezoekers vanuit het buitenland. Ook voor hen gold dat er tot nu toe slechts minimale gegevens over de straat beschikbaar waren.

Met de vandaag gelanceerde Engelse versie van de website is ook in die leemte voorzien en is de belangrijkste informatie nu wereldwijd toegankelijk. Na Castro Street in San Francisco, is de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam met deze website de best gedocumenteerde homo-uitgaansstraat op internet geworden.

EINDE BERICHT

Peter Koop
webmaster
www.Reguliers.net
info@reguliers.net
06-20269978

Bijlage: screenshot Reguliers.net