Persbericht

25 maart, 2008

Thuiswerkers zijn productiever en maken langere dagen

Onderzoek SD WORX laat zien: thuiswerken vaak mix van werk en privé

Thuiswerkers zijn ervan overtuigd dat zij thuis in het algemeen productiever zijn dan op de zaak. Dit blijkt uit een onderzoek dat SD WORX hield onder 165 werkenden over hun ervaringen met thuiswerken. Maar liefst 72% van de ondervraagde thuiswerkers zegt dat er thuis beduidend meer uit hun vingers komt.

Volgens het onderzoek werken veel mensen thuis vanwege de rust van de huiselijke omgeving. Vaak heeft dit te maken met werkzaamheden die volledige aandacht vereisen. Werknemers kiezen bewust voor thuiswerken als zij ook verwachten daar productiever te zijn voor de specifieke taken. De meerderheid van de thuiswerkers werkt dan ook slechts tussen 1 en 5 uur per week thuis.

Thuiswerkers geven aan dat zij op de dagen dat zij thuis werken even lang of langer werken (82%) dan wanneer zij op kantoor zitten. Dit gaat in tegen het vooroordeel dat het merendeel van de thuiswerkers door een gebrek aan controle later begint en eerder ophoudt.

Een ander vooroordeel wordt door het onderzoek wel bevestigd. Privé en werk lopen aardig door elkaar bij de thuiswerkers. 39% doet wel eens een boodschapje tussendoor en 28% geeft zelfs aan dat werk en privé de hele dag door elkaar lopen als ze thuiswerken. De tijd die besteed wordt aan de tussendoorklusjes wordt natuurlijk wel gecompenseerd door de eerdergenoemde langere werkdagen.

Je zou kunnen concluderen dat thuiswerkers flexibel omgaan met hun tijd , zegt Mark Bloem, directeur bij SD WORX. Wat is privé, wat is zakelijk, het loopt regelmatig door elkaar, zonder dat dit ten koste gaat van de uiteindelijke resultaten. Overigens zie je dit fenomeen niet alleen bij thuiswerkers. Denk maar aan de vermenging van werk en privé op de werkvloer, bijvoorbeeld door het tussentijds surfen op het web of het controleren van privé e-mail. Het lijkt erop dat werk- en privé-tijd steeds meer hand in hand gaan.

(303 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie of high-resolution beeldmateriaal kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Ingrid van den Nieuwenhof, tel. 040 266 11 30, ingridv@octanepr.com

Over SD WORX
SD WORX is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD WORX bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 24 kantoren en ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD WORX de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD WORX een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD WORX is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over.

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com