Moneyou scoort met webmodule van Bergler ICT


In slechts 14 weken heeft Bergler ICT een complete en feilloos werkende webapplicatie ontwikkeld voor Moneyou, de nieuwe prijsvechter in verzekeringsland. De nieuwe applicatie is bedoeld voor directe verkoop via internet en heeft direct geleid tot een explosieve omzetstijging

BREDA, 20080325 -- Als direct writer in hypotheken en multichannel geldverstrekker trekt Moneyou.nl wekelijks meer dan 35.000 bezoekers. De nieuwe applicatie is gebaseerd op de best practices van succesvolle verzekeringssites en heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface gekregen. Internetkopers kunnen direct een verzekering afsluiten en berekeningen maken waarbij ze meteen inzage krijgen in de kosten. Hiermee onderscheidt moneyou.nl zich van andere sites.

Moneyou, een volle dochter van ABN AMRO, leverde zelf het functioneel ontwerp aan. Dit stond borg voor een soepele communicatie tussen programmeurs en ontwerper. Bergler koos bewust voor een stapsgewijze oplevering in afgeronde delen, zodat de opdrachtgever snel resultaten zou zien en de vinger aan de pols kon houden. Hierdoor waren tevens allerlei kleine aanpassingen mogelijk, waardoor de kwaliteit van het systeem gedurende het productieproces is geoptimaliseerd. Met ruime kennis van en ervaring in de verzekeringssector kon Bergler adequaat reageren op de wensen van de klant.

Vanaf het moment dat de nieuwe applicatie operationeel werd is de omzet van Moneyou fors gestegen. Zo werden er binnen één maand 20 procent meer aansprakelijkheidsverzekeringen verkocht. Karin Polman, marketing manager bij Moneyou: "Ook voor cross-selling bewijst de applicatie haar dienst. We halen mensen op verzekeringen binnen voor het afsluiten van een hypotheek. De website loopt zo goed, dat we onze prognoses naar boven hebben bijgesteld."

Henny van Osta, accountmanager van Bergler: "Samen met Moneyou zijn wij erin geslaagd om in slechts 14 weken een complex systeem te ontwerpen en installeren dat vanaf dag één werkt. Dit is te danken aan een combinatie van factoren: een heldere doelstelling en duidelijke afspraken, state-of-the-art technieken, een compact team met korte lijnen en niet te vergeten de tomeloze inzet van de betrokken Bergler-specialisten."

Lees het hele artikel op www.bergler.nl/download.php