Van Lanschot Bankiers


Van Lanschot Amateur Tour 2008: groter dan vorig jaar

Na een mooie reeks wedstrijden in 2007 is ook dit jaar de Van Lanschot Amateur Tour terug op de golfkalender. Naar aanleiding van de goede samenwerking tussen de organisator Golf4Holland en sponsor Van Lanschot Bankiers is het contract tussen beide voor een jaar verlengd. Ging het klassement vorig jaar nog over zeven wedstrijden, dit jaar is de Amateur Tour gegroeid naar tien wedstrijden, waarbij wordt gestreden om de 'RAG-Trophy'.

Tijdens de Van Lanschot Amateur Tour spelen de dames (hcp
Alle wedstrijden tellen mee voor het Nationale Punten Klassement van de NGF. Ook is het mogelijk voor de deelnemers om zich via deze wedstrijden te kwalificeren voor het Nationaal Strokeplay Kampioenschap. Momenteel is de organisatie nog druk bezig om naast het Nationaal Strokeplay, nog een aantal wedstrijden te benoemen waarvoor de deelnemers zich kunnen kwalificeren.

De organisatie van de Van Lanschot Amateur Tour is in handen van Maarten van Dam en Menno Liebregts (Golf4Holland) die de kalender al helemaal rond hebben. "Het is een fantastische wedstrijdkalender geworden", aldus de organisatoren. "Golfclubs vinden het leuk om deze wedstrijd te ontvangen op hun club. De oud-internationals, de top van de nationale competitie, het onbekende talent en vooral ook ieder clubtalent kan hieraan meedoen en dat maakt deze Tour zo interessant."

Pieter Cool (Van Lanschot) is blij dat Van Lanschot Bankiers weer hoofdsponsor is van deze serie wedstrijden. "Dit initiatief voor de topamateurs past prachtig in de doelstellingen die Van Lanschot zich gesteld heeft met betrekking tot golf, waarbij we ondersteuning bieden aan alle geledingen binnen de golfsport."

De wedstrijdkalender van de Van Lanschot Amateur Tour 2008 ziet er als volgt uit:


- zaterdag 21 juni
Golfclub Houtrak

- zaterdag 28 juni
De Wouwse Plantage

- zaterdag 5 juli
Golfclub De Groene Ster

- zondag 13 juli
Golfclub Havelte

- zaterdag 19 juli
Hattemse G&CC

- zaterdag 26 juli
Golfclub De Hoge Kleij

- zaterdag 2 augustus
Twentsche Golfclub

- zondag 10 augustus
De Rosendaelsche Golfclub

- zaterdag 16 augustus
Noord-Nederlandse G&CC

- zaterdag 23 augustus
Golfclub De Heelsumse Veld

Het wedstrijdreglement en de verdere details over deelnamevoorwaarden en kwalificaties zijn vanaf 30 maart aanstaande terug te vinden op de vernieuwde website: www.vlstour.nl.

's-Hertogenbosch, 25 maart 2008