NOVA

NOVA Nieuwsbrief

25-03-2008

Wilders en zijn film
Geen omroep wil Fitna - de film van Geert Wilders -uitzenden onder zijn voorwaarden en de beveiliging van Nieuwspoort, om de film daar te presenteren, was te duur. En nu heeft de Amerikaanse internetprovider fitnathemovie.com ook nog off-line gehaald. Maar Wilders zegt in NOVA dat hij de film voor 1 april zal vertonen. Wat wordt zijn podium? Albert Benschop, hoogleraar internetsociologie, reageert in de studio. Stem ook op de NOVA-poll

Schooluitval
Vorig jaar verlieten meer dan vijftigduizend leerlingen het mbo zonder een diploma. Scholen steken noodgedwongen steeds meer geld in begeleiding van de probleemleerlingen. Vandaag sprak de Tweede Kamer over manieren om de zogenaamde schooluitval tegen te gaan. Eén van de maatregelen is de leerplicht tot 18 jaar verlengen. NOVA ging naar het Zadkine college in Rotterdam.

Libris 2008
Wie zijn er dit jaar genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2008? Zes auteurs zijn vandaag een stap dichter bij de prijs gekomen. De winnaar mag zich de schrijver van het beste prozaboek van het afgelopen jaar noemen. Op de dag dat er 850 kilometer file stond, bezoekt NOVA, zoals ieder jaar, de zes genomineerde schrijvers. Klik hier voor meer informatie over de genomineerden en het juryrapport.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht