Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Utrecht, 25 maart 2008

Presentatie brochure Limes Erfgoedkring

Veertien musea langs de Limes hebben de handen ineen geslagen en presenteren vandaag een gratis ansichtkaartenbrochure. De presentatie van de brochure vindt plaats op internet. Een reis langs de schatten van de Limes Erfgoedkring-locaties is te bekijken op de website van Programmabureau de LIMES.

De Limes Erfgoedkring
Op initiatief van Programmabureau de LIMES is de Limes Erfgoedkring in het leven geroepen. De Limes Erfgoedkring is een samenwerking tussen veertien musea en andere organisaties die de Romeinse tijd in Nederland tot leven brengen. De locaties maken stuk voor stuk deel uit van een groter geheel: de Limes. De Limes is de grens van het Romeinse Rijk en het grootste archeologische monument van Nederland. Een monument dat vooral verborgen ligt onder de grond. De Limes Erfgoedkring haalt de Limes met al zijn schatten weer naar boven. Tevens wil zij een gezamenlijk programma gaan opstellen om de Limes nog beter op de kaart te zetten. De ansichtkaartenbrochure `De Romeinse Limes in beeld' is de eerste uitgave van de Limes Erfgoedkring en gratis te verkrijgen op de veertien aangesloten locaties.

`De Romeinse Limes in beeld'
De kaarten in de ansichtkaartenbrochure laten stuk voor stuk een bijzondere vondst of een overzicht van een van de bijzondere locaties van de Limes Erfgoedkring zien. Op de achterkant van de kaart staan de gegevens van de locaties. Iedereen kan aan de hand daarvan op zoek gaan naar de mooie schatten van de Limes. Programmabureau de LIMES is voor de presentatie van de brochure op bezoek gegaan bij een aantal van de Limes-locaties om de vondsten van dichtbij te bekijken. Deze reis langs de Limes is vanaf vandaag te zien op de website www.limes.nl. De Romeinse vondsten langs de Limes zijn prachtig in beeld gebracht en verschillende personen geven een reactie op de Limes Erfgoedkring zoals Marijke Brouwer van Museum Het Vlakhof in Nijmegen en Wim Weijland van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Een overzicht van alle deelnemende locaties aan de Limes Erfgoedkring is te vinden op voorgenoemde website.Ingezonden persbericht