Ingezonden persbericht

Lancering 'V.O.S.' concept succesvol op 'Mantelzorgverwendag' in Den Bosch (Vlist/Heesch, 20 maart 2008)

Met 400 bezoekers was de Mantelzorgverwendag in het Provinciehuis in Den Bosch aan haar 'tax' voor wat betreft het maximum toegestane aantal mensen en daarmee een doorslaand succes. Dat gold eveneens voor het V.O.S. concept dat voor het eerst en tijdens deze dag aan het publiek getoond werd.

'V.O.S.' is een acronym voor 'Veilig Op Stap' en is een concept waarmee zorgbehoevenden weer meer zelfvertrouwen krijgen om er alleen op uit te gaan, wetende dat hun mantelzorger altijd maar één druk op de knop verwijderd is.

Die mantelzorger krijgt door middel van dit systeem de exacte coördinadaten terug van de positie van de drager van de zogenaamde 'locator', een klein apparaatje dat feitelijk een combinatie is van een mobiele telefoon (zonder toetsen) en een navigatiesysteem (zonder beeldscherm) en slechts over één grote rode (nood)knop beschikt. Bovendien kan de mantelzorger zelf via een website de actuele positie van de drager opvragen en deze doorgegeven krijgen via het Internet, een SMS en/of een gesproken bericht. Het bericht bevat niet alleen de coördinaten, maar tevens het daarbij horende (dichtstbijzijnde) adres, het tijdstip en de roepnaam van de drager van de VOS-locator. Er kan een lijst met telefoonnummers van 5 mantelzorgers worden ingevoerd.

De reacties waren zeer positief. Initiatiefnemer Bakker van het bedrijf UIL B.V. uit Vlist: "Dat het concept uniek is, dat wisten we al, maar dat het publiek er zo enthousiast op zou reageren heeft ons in positieve zin verrast! We wilden eigenlijk pas in april de markt op, maar dit evenement vonden we te mooi om voorbij te laten gaan. Dankzij extra inzet in de avonduren van de technici van het Brabantse bedrijf OrcaGroup uit Heesch, is het toch mogelijk gebleken het product eerder te lanceren. Precies tegelijkertijd met de start van de lente! Wat ons betreft kan iedere zorgbehoevende met een 'VOS' vanaf nu dus al met een veilig gevoel en alleen op stap!"

Wilt u meer weten over het 'V.O.S.' concept, kijk dan op: www.veiligopstap.nl


Noot voor redacties: