Ingezonden persberichtSymantec, de ontwikkelaar van de Norton beveiligingssoftware, lanceert 4 nieuwe producten. Hieronder staan enkele highlights per product en in de bijlage vind je de persberichten van de verschillende producten.

Norton 360v2:
De nieuwste versie van Norton 360 is voorzien van de eigen browserbeveiligingstechnologie van Symantec (waarop octrooi is aangevraagd), die bescherming biedt tegen drive-by downloads en andere nieuwe of onbekende gevaren die misbruik maken van de zwakke plekken in Internet Explorer. Met geavanceerde antivirus, antispyware, firewall, inbraakbescherming en krachtige gedragsherkenningstechnologie van SONAR zijn gebruikers van Norton 360 op meerdere fronten beveiligd tegen internetgevaren, zoals de recente Silentbanker Trojan, die verschillende ingangen gebruikt om computers te infecteren en persoonlijke gegevens te stelen.

Norton Ghost 14:
Norton Ghost 14.0 herstelt en maakt back-ups van complete pc-systemen, inclusief alle gegevens (toepassingen, instellingen, mappen en bestanden) en maakt het mogelijk om back-ups remote te beheren, te versleutelen en te comprimeren door middel van de meest geavanceerde technologie op de markt, zodat alles op de pc wordt beschermd. Gebruikers kunnen verwijderde of beschadigde bestanden snel herstellen en na een systeemcrash een restore uitvoeren, zelfs wanneer het besturingssysteem van de computer niet heropstart.

Norton AntiVirus voor Mac:
Dit pakket combineert beveiligingstechnologie en een antivirus om Mac-gebruikers te beschermen die, dankzij Boot Camp, zowel met Mac OSX 10.5 (Leopard) als Windows XP en Vista werken. Deze oplossing biedt volledige bescherming tegen aanvallen en virussen die zijn gericht op zowel Mac- als Windows-omgevingen. Dankzij deze 'dubbele' bescherming genieten Mac-gebruikers niet alleen van de volledige antivirus-oplossing voor Mac, Norton AntiVirus 11 for Mac, maar ook van het bekroonde beveiligingspakket voor Windows tegen virussen en aanvallen, Norton AntiVirus 2008, dat op hun Boot Camp-partitie geïnstalleerd is.

Norton Smartphone Security:
Norton Smartphone Security, de eerste mobiele beveiligingsoplossing voor Windows Mobile en Symbian OS(TM) voor de consument, binnenkortt verkrijgbaar zal zijn. Dit product combineert de Norton AntiVirus-technologie met een firewall en een antispamprogramma voor tekstberichten (sms). Symantec heeft Norton Smartphone Security ontworpen om de gebruikers van smartphones dezelfde veiligheid te bieden als voor laptops en andere computers.