OPG Groep N.V.

Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660

Persbericht

Utrecht, 25 maart 2008

OPG rond acquisitie Byram Healthcare af

Met het verkrijgen van goedkeuring van de Amerikaanse mededingingsautoriteit is de acquisitie van Byram Healthcare afgerond. De acquisitie was aangekondigd in een persbericht op 19 februari 2008.

OPG acquireert Byram Healthcare, één van de grootste marketing- en verkooporganisaties van de Verenigde Staten op het gebied van medische middelen gericht op eindgebruikers in de thuissituatie. Het bedrijf wordt geacquireerd voor een totaalbedrag van $ 132 miljoen ( 85 miljoen tegen de huidige wisselkoers). Byram zal in het boekjaar dat in juni 2008 eindigt naar verwachting een omzet van $ 150 miljoen ( 97 miljoen) en een EBITDA van $ 14 miljoen ( 9 miljoen) realiseren. De onderneming heeft 300.000 klanten.

De acquisitie zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van OPG. De resultaten van Byram zullen per vandaag worden geconsolideerd.

Met deze overname verwerft OPG een landelijk groeiplatform in de Verenigde Staten waarmee verder invulling gegeven wordt aan de langetermijnstrategie van internationale uitbreiding van de directe activiteiten. Het businessmodel en de gevoerde producten zijn identiek aan die van OPG's bestaande directe activiteiten in Europa.

Marc van Gelder, CEO: ` De Verenigde Staten is een zeer interessante markt voor ons en deze acquisitie is precies in lijn met onze strategie van internationale uitbreiding van de directe activiteiten. De combinatie van de ervaring van OPG en de kennis van Byram van de Amerikaanse markt zal van Byram een leidende partij in de Amerikaanse markt voor thuisleveringen maken.'