Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Nunspeet - 4 auto's betrokken bij aanrijding, 3 gewonden |
Op de A28 ter hoogte van Nunspeet, op de rijbaan richting Harderwijk, heeft maandag 24 maart omstreeks 15:30 uur een kop-staart botsing plaats gevonden. Bij de aanrijding waren 4 auto's betrokken en raakten er drie mensen gewond. De gewonden werden voor controle overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Door de noodzaak van het verkeer, moest een nog onbekende automobilist plotseling remmen. De bestuurder die achter hem reed, een 24-jarige man uit Elburg, kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste achterop de auto. Ook de twee automobilisten, een 20-jarige vrouw uit Bilthoven en een 53-jarige vrouw uit Drouwenermond, die hier weer achter reden konden niet meer tijdig remmen en botste op de voorliggende auto. Hierdoor ontstond een kop-staart botsing waarbij drie mensen gewond raakte. Een bijrijder, een 27-jarige vrouw uit Elburg en een bestuurder, de 20-jarige vrouw uit Bilthoven, werden met nekklachten door de ambulance overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De 53-jarige vrouw uit Drouwenermond werd ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Zij liep vermoedelijk gekneusde ribben op. De automobilist die voorop reed heeft na de aanrijding de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken bij de andere bestuurders. De politie roept de man op om zich te melden via 0900 8844 zodat de zaak kan worden afgehandeld.

|   |NW Veluwe - slippartijen in de ochtendspits        |
Tijdens de nacht- en de ochtenduren van dinsdag 25 maart ondervond het verkeer op de NW Veluwe hinder van de gladheid en sneeuwval.

Niemand raakte gewond. Wel was er veel materiële schade tengevolge van botsingen en van de weg raken van automobilisten.

Heerde

Op de A50 nabij de afslag Heerde/Wapenveld raakten dinsdagochtend rond 05.15 uur twee vrachtwagens van de weg. Op rijbaan richting Apeldoorn ging een 22 jarige bestuurder uit Hoogeveeen inhalen en raakte daarbij in en slip. Vervolgens drukte hij daarbij ook de andere vrachtwagen bestuurd door een 36-jartige man uit Rottevalle van de weg. Beide voertuigen kwamen in de berm tot stilstand. Niemand raakte gewond. De brandstoftank van één van de vrachtwagens raakte lek , waardoor de dieselolie in de berm verdween en afgegraven diende te worden. In de ochtendspits ontstond een lange file die doorgroeide tot op de A28 onder Zwolle. Ook file op de andere rijbaan vanwege "kijkers".

Wezep

Rond 01.18 uur raakte een een 21-jarige autobestuurder uit Doornspijk op de Zuiderzeestraatweg in Wezep van de weg. Hij belandde in een sloot. De auto moest weer op de weg gezet worden door een sleepdienst. De schade bleef beperkt.

Nunspeet

Op de kruising Oenenburgweg/Eperweg gleed omstreeks 07.00 uur een pers.auto tegen verkeerszuil.

Elburg

Omstreeks 08.30 uur gleed een personenauto op de Flevoweg tegen een lantaarpaal

Niet bij alle glij- en slipincidenten is de politie te hulp geroepen.


---- --