Gemeente HeerlenGouda/Maastricht/Heerlen, 25 maart 2008

Multi Vastgoed, 3W en gemeente Heerlen tekenen intentieovereenkomst herontwikkeling zuidelijk Schinkelkwadrant

Multi Vastgoed, 3W en gemeente Heerlen hebben vandaag een intentieovereenkomst getekend om samen een plan voor de herontwikkeling van het zuidelijke Schinkelkwadrant uit te werken. Het zuidelijke Schinkelkwadrant is het gebied tussen de Schinkelstraat, Geerstraat, Promenade II en de Honingmannstraat en omvat winkelcentrum De Plu en enkele omliggende gebouwen. Naar verwachting is het ontwerp in de herfst van 2009 gereed.

Multi Vastgoed en 3W gaan als 'De Plu CV' een plan ontwikkelen met een combinatie van winkels, woningen en andere stedelijke voorzieningen, zoals cultuur, leisure en horeca. Zo wordt er een aantrekkelijke verbinding gemaakt tussen het Coriocenter en de Promenade in het kernwinkelgebied van Heerlen. Ook krijgt de Schinkelstraat, die de looproute naar het theater vormt, een opwaardering.

Integrale Centrumvisie

De herontwikkeling van het zuidelijke Schinkelkwadrant maakt deel uit van de Integrale Centrumvisie van de gemeente Heerlen. Daarbij gaat het niet alleen om gebouwen en stenen, maar vooral om levendigheid en activiteiten. Riet de Wit is als verantwoordelijk wethouder bijzonder blij dat Multi Vastgoed en 3W samen met de gemeente iets moois van dit gebied willen maken. "De combinatie van winkelen, wonen en andere stedelijke voorzieningen zullen zeker bijdragen aan de levendigheid in dit gebied. Ook wordt de looproute tussen het Coriocenter, de Promenade en het Theater aantrekkelijker en dat is erg belangrijk voor de stad."

Uitbreiding winkels

Multi Vastgoed en 3W hebben inmiddels op eigen risico leegstaande (kantoor) panden gekocht om deze samen met winkelcentrum De Plu te herontwikkelen. De ontwikkelaars gaan samen met de gemeente eerst een detailhandelonderzoek doen. De nieuwe winkels in dit gebied moeten het huidige winkelaanbod namelijk aanvullen en niet tot leegstand in de rest van het centrum leiden. De uitkomst van dit onderzoek is de basis voor de verdere planuitwerking. De ondernemers in winkelcentrum De Plu zijn net als de gemeente Heerlen enthousiast over de plannen, aangezien het verouderde winkelcentrum haar aantrekkingskracht op de consument verloren heeft.

Diversiteit woningen

De plannen van De Plu CV omvatten naast de winkeluitbreiding ook circa 100 koop- en huurwoningen. Deze woningen zullen zich niet alleen onderscheiden van de huidige woningen in het centrum door hun diversiteit, maar vooral door hun kwaliteit. Daarbij kunnen groenvoorzieningen in de vorm van onder andere daktuinen een belangrijke bijdrage leveren.

Profiel Multi Vastgoed

Multi Vastgoed is onderdeel van Multi Corporation, marktleider in Europa op het gebied van ontwikkeling, investering en exploitatie van winkelcentra, kantoren en multifunctionele projecten. Dit gebeurt via de dochterondernemingen Multi Development, Multi Investment Management, Multi Asset Management en Multi Mall Management. Met een Morgan Stanley Real Estate Fund als financiële partner paart Multi financiële slagkracht en investeringscapaciteit aan ervaring en bewezen prestaties als ontwikkelaar van projecten van hoge kwaliteit. Multi is sterk gericht op verdere groei en de strategie van het bedrijf blijft om te ontwikkelen en investeren in Europese landen met aanzienlijk potentieel.

Multi is actief in meer dan 20 Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en er zijn kantoren in België, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Turkije, Oekraïne en Groot-Brittannië.

Profiel 3W

3W staat voor een leefomgeving waarin mensen vrij en comfortabel kunnen leven. Daarom kiest 3W voor een geavanceerde vorm van projectontwikkeling waarin de functies wonen, werken, winkelen en welzijn met elkaar verweven zijn. 3W ontwikkelt vooruitstrevende, binnenstedelijke totaalprojecten. Met veel aandacht voor kwalitatief maatwerk, maatschappelijke waarde en veiligheid. Een goede samenwerking met publiek en private partners is daarbij een van de uitgangspunten. Unieke locaties, onderscheidende architectuur en verrassende materiaalkeuzes completeren waar 3W voor staat: het leveren van toekomstgericht en origineel werk.

3W is actief bij de (binnenstedelijke) gebiedsontwikkelingen in het zuiden van Nederland en in Duitsland, onder andere in Maastricht met de projecten Entre Deux, Mosae Forum en Belvédère, bij de projecten Maasboulevard Venlo, Beekpoort Weert, Cassandraplein en Strijp Eindhoven en bij de centrumplannen voor Sittard-Geleen. www.3winfo.nl


---


Noot voor de redactie,

Gemeente Heerlen