PvdA Rotterdam


AD dinsdag 18 maart 2008 Brandbrief deelraad Charlois

Di 25 Mrt 2008

Door YVONNE KEUNEN
ROTTERDAM - De politiek van Charlois maakt zicht grote zorgen over de Pleinweg in Rotterdam-Zuid. De deelraad is bang dat het plan voor ondertunneling op losse schroeven staat sinds bewoners van de s-Gravendijkwal is toegezegd dat hun verkeersweg onder de grond verdwijnt. Geld voor twee tunnels heeft de stad niet, vreest de politiek.

In een brandbrief aan zowel de gemeenteraad als het college van b en w onderstreept de deelraad nog eens het belang van een tunnel onder de Pleinweg. Het is niet alleen een essentieel, maar ook een cruciaal onderdeel van het plan Hart van Zuid. Wij zullen dan ook alle middelen aanwenden om de druk op het stadhuis op te voeren, stelt PvdA-fractievoorzitter Michel de Baan namens alle politieke partijen.

De ontwikkelingsvisie Hart van Zuid moet het Zuidplein en omgeving de komende jaren meer allure geven. Met een nieuw musicaltheater, een overdekt pretpark, de uitbreiding van Ahoy, de bouw van nieuwe woningen, de komst van een hotel en een Albert Heijn XL, de vernieuwing van het busstation en een nieuw zwembad moet het gebied een nieuw stadshart worden.

Maar een hart kan niet kloppen als er geen goede slagader is, zegt deelraadsbestuurder Ed Goverde. Als die tunnel er niet komt, loopt het verkeer op Zuid hopeloos vast. Bovendien is het een gemiste kans, omdat Carnisse en de Tarwewijk eindelijk met het Zuidpleingebied verbonden kunnen worden.

Ook de Bewonersorganisatie Tarwewijk vindt dat de tunnel er sowieso moet komen. Wij hebben 70.000 autos per dag voor de deur. Daar moet ooit een einde aan komen, zegt Arnold Gielen namens de bewoners. Die tunnel moet doorgaan! Het liefst met water erop, want dat is er niet in de Tarwewijk.