Nieuwe release MATLAB en Simulink beschikbaar


Release 2008a verbetert capaciteit voor object-oriented programming, parallel computing, verificatie & validatie en automatische codegeneratie

GOUDA, 20080325 -- The MathWorks lanceert Release 2008a (R2008a), de nieuwste update van The MathWorks productlijnen MATLAB® en Simulink®. Deze update bevat tevens verbeteringen voor 82 andere producten. Elk halfjaar voert The MathWorks updates van producten uit en R2008a is de zevende opeenvolgende release van The MathWorks.

R2008a biedt verbeterde capaciteiten voor object-oriented programming in MATLAB. Gebruikers kunnen nu nog sneller complexe technical computing applicaties ontwikkelen, helemaal in vergelijking met andere talen zoals C++, C# en Java(TM). Programmeurs kunnen voortaan klassen definiëren en standaard object-oriented designpatronen in MATLAB toepassen. Hiermee worden de voordelen van het hergebruik van codes, inheritance, encapsulation en referentiegedrag benut, zonder gehinderd te worden door praktische basistaken die andere talen vereisen.

Verbeterde capaciteiten voor object-oriented programming:

- Class definition files voor de definitie van eigenschappen, methoden en events
- Gebruik van klassen met referentiegedrag, om datastructuren zoals gekoppelde lijsten te creëren
- Events en listeners voor de monitoring van wijzigingen en acties van objecteigenschappen
- Ondersteuning van JIT-Accelerator om de objectprestaties aanzienlijk te verbeteren
- Ondersteuning van de ontwikkelingsomgeving voor de creatie en het gebruik van klassen

Andere verbeteringen van R2008a omvatten uitbreidingen van Embedded MATLAB(TM)-codegeneratie, nieuwe capaciteiten voor parallel computing, nieuwe verificatie- en validatiecapaciteiten en automatische codegeneratie van AUTOSAR-compliant code. Meer informatie over de productupdates van R2008a vindt u op www.mathworks.com/R2008a.

De nieuwe release is vanaf nu te koop en wordt automatisch verzonden naar de abonnees van de Software Maintenance Service van The MathWorks.

-------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer. The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 1800 werknemers en heeft zijn hoofdkwartier in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Bezoek www.mathworks.com voor meer informatie.

-- ### --

© 2008 The MathWorks, Inc. MATLAB en Simulink zijn gedeponeerde handelsmerken van The MathWorks, Inc. Raadpleeg www.mathworks.com/trademarks voor een lijst van bijkomende handelsmerken. Andere product- of merknamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaren zijn.

The MathWorks