Ingezonden persberichtPersbericht 13 maart 2008

'Boeren in de steentijd' door drs. Theo ten Anscher

Lelystad - Op dinsdag 25 maart 2008 geeft drs. Theo ten Anscher een lezing 'Boeren in de steentijd' in Nieuw Land Erfgoedcentrum. Aanvang is 19.30 uur.

Theo ten Anscher was in de tachtiger jaren betrokken bij het archeologisch onderzoek in de Noordoostpolder door het IPP (Instituut voor Proto en Prehistorie), onderdeel van de universiteit van Amsterdam. Hij was o.a. betrokken bij het project 'Het natte hart'. Doel van dit onderzoek was inzicht te verkrijgen in de landschappelijke ontwikkeling en bewoning in het IJssel-Vecht gebied in de prehistorie. Tijdens het onderzoek heeft Anscher op de vindplaats "P14" bij Schokland de plattegronden van een aantal steentijdhuizen uit de Swifterbantperiode bloot gelegd.

Drs. Theo Ten Anscher kan als geen ander zijn gehoor meevoeren naar de tijd 'toen Flevoland nog land was'.

De lezing van Theo Anscher wordt gehouden in de Ontginningszaal van Nieuw Land. Het adres is Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad (parkeren in de VOC garage, bij Batavia Haven) . De lezing vangt aan om 19.30 uur en zal, inclusief een korte pauze, rond 21.30 uur ten einde zijn. Kaartjes kosten E 7,00 per lezing - inclusief een kopje koffie of thee. Leden van het Flevofonds betalen E 5,00 per lezing.Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is reservering noodzakelijk. Plaatsen reserveren kan tot één dag voorafgaand aan de lezing. U kunt kaarten reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.