Datum: 20080325 Titel: Persberichten regiopolitie Friesland **DATUM*** Arnold zegt: Nieuwsberichten_politie_Friesland, index Titelbalk gaf: Politie.nl

Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 25 maart

Fryslân, 25-03-2008 o Politieberichten van maandag 24 maart 11.00 uur t/m dinsdag 25 maart 07.00 uur

Spanga: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit de gemeente Ooststellingwerf. De man reed op de Pieter Stuyvesantweg 136 km/u, terwijl daar 80 km/u is toegestaan.

Sneek: twee inbrekers aangehouden, politieauto geramd
De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Zeilmakerstraat. De twee konden worden aangehouden na een achtervolging waarbij ook een politieauto werd geramd. Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger dat op de Zeilmakerstraat een auto stond met daarin drie mannen met een bivakmuts op. De politie ging onmiddellijk ter plaatse. Op het moment dat de eerste politieauto het industrieterrein De Hemmen opreed zagen politieagenten de auto met hoge snelheid wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Wieken werd de politieauto daarbij frontaal vol geramd door de vluchtende auto. De achtervolging werd daarop overgenomen door een andere politieauto. Het kostte de agenten grote moeite de auto bij te houden, ook al omdat men het andere verkeer niet in gevaar wilde brengen. Ook dankzij aanwijzingen van medeweggebruikers kon men de auto van de verdachten toch enige tijd volgen. Uiteindelijk werd, mede door de verkeersdrukte, de auto uit het zicht verloren nabij de kruising Rondweg/A7. Een zoekactie werd op touw gezet die er toe leidde dat twee van de drie inzittenden lopend op de Oude Oppenhuizerweg konden worden aangehouden. Dit gebeurde nadat een bewoner de drie mannen uit de auto zag stappen en aan de politie een goed signalement kon geven. De derde inzittende, waarschijnlijk de bestuurder, is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten, twee Amsterdammers van 21 jaar, werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek dat op de Zeilmakerstraat in twee bedrijven was ingebroken en dat daarbij computerapparatuur was weggenomen. In de vluchtauto werd computerapparatuur aangetroffen.

De Hoeve: aanrijding onder invloed
De politie heeft maandagavond een 33-jarige inwoner van de gemeente Weststellingwerf aangehouden. De man was met zijn auto op de Vinkegavaartweg tegen een boom gereden. Toen de politie ter plaatse kwam werd de bestuurder niet bij de auto aangetroffen. Agenten gaven een passerende auto een stopteken, waarin op de bijrijderstoel een man werd aangetroffen met een bebloed gezicht. Deze verklaarde korte tijd later de bestuurder te zijn geweest. Omdat de man bleek te hebben gedronken moest hij op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien de uitslag van 630 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Damwoude: onder invloed
De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige inwoner van Damwoude. De man werd rijdend in een personenauto aangetroffen op de Hoofdweg. Omdat hij gedronken bleek te hebben moest hij op het politiebureau een blaasproef ondergaan. Gezien het resultaat van 525 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dokkum: rijbewijs bromfietser ingevorderd
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige bromfietser uit Damwoude. De man bleek bij een controle onder invloed te zijn en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Het resultaat daarvan was 525 ug/l, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat zijn brommer geen
kentekenplaten had en niet verzekerd was, werd daarvoor eveneens proces-verbaal tegen hem opgemaakt.