TNT Group

Persbericht

TNT verlengt deel doorlopende kredietfaciliteit van 1 miljard

25 maart 2008, 08:30 CET - Amsterdam, TNT kondigt vandaag aan een deel van haar doorlopende kredietfaciliteit van 1 miljard te verlengen als onderdeel van haar strategie de financiële flexibiliteit te behouden.

De kredietfaciliteit die dateert van maart 2005 en in het voorjaar van 2012 zou aflopen, omvat nu een tranche van 600 miljoen waarvan de termijn in maart 2012 verstrijkt en een tranche van 400 miljoen die in maart 2015 vervalt. De kredietfaciliteit wordt aangewend als liquiditeits back-up van het euro-commercial paper programma van TNT en voor algemene financieringsdoeleinden.

BNP Paribas fungeert als de mandated lead arranger en enige bookrunner voor deze transactie.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat was
1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.