Gemeente Harenkarspel


Kunstwerk geplaatst in Tuitjenhorn-Oost

De nieuwste woonwijk van Tuitjenhorn heeft een kunstwerk gekregen. Het staat op de hoek De Punter/De Posten. De plaatsing van het buitenkunstwerk heeft onder barre weersomstandigheden als sneeuw en hagel op dinsdag 25 maart 2008 plaatsgevonden.

De onthulling was vastgesteld op 5 april 2008, maar de planningsdatum is vanwege collegewisseling uitgesteld. Een nieuwe datum staat nog niet gepland. Toch willen de kunstcommissie en de gemeente ieders eventuele interesse in de betekenis van het kunstwerk niet langer op de proef stellen dan noodzakelijk is. Het buitenkunstwerk draagt de naam Het Postenpad en is ontworpen door kunstenaar Joris Baudoin uit Heerewaarden.

Betekenis Het Postenpad
Op een kaart uit 1900 van deze streek loopt een stenen voetpad, met een aantal bruggetjes van noord naar zuid, die het Postenpad werd genoemd. Dit pad liep tussen Kerkbuurt/Tuitjenhorn en Stroet/Dirkshorn. In de nieuwe wijk in Tuitjenhorn loopt De Posten ook van noord naar zuid. En doorkruist deze weg de andere straatnamen. Alle straatnamen in deze wijk zijn die van locaties en veldnamen van voor de verkaveling. In het kunstwerk is dan ook een historische link gemaakt door de kunstenaar Joris Baudoin, door de straatnamen van de wijk uit te beelden. kunst

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600