KMO's enthousiast over PostPath 3.1


MOUNTAIN VIEW, CA (VS), 20080325 -- PostPath Email Server 3.1 - gedistribueerd in Nederland en België door Abraxax - biedt KMO's een krachtig en compleet alternatief voor Exchange. Ook grote ondernemingen profiteren van de interoperabiliteit met Exchange 2007, de Public Folder-ondersteuning, de verbeterde e-mailopslag en vele andere functies.

PostPath, het bedrijf achter 's werelds enige e-mail- en samenwerkingsserver als laagdrempelig Exchange(TM)-alternatief voor ondernemingen van groot tot klein, heeft PostPath Email Server 3.1 gepresenteerd in de Benelux. De nieuwe PostPath-server biedt KMO's voor de eerste keer uitzicht op een complete messaging-infrastructuur van reuzenformaat, compleet met ingebouwde Outlook-ondersteuning, webmail, mobiele integratie, grote mailboxen en een hoge beschikbaarheid. Bovendien bespaart de nieuwe server elke onderneming de installatiekosten, migratieproblemen, gesloten systemen en onophoudelijke beheersperikelen van Microsoft Exchange.

KMO's willen een messaging- en samenwerkingsoplossing van topformaat

Tot voor kort kozen KMO's zelden voor een zware infrastructuur met een scala aan samenwerkingsmogelijkheden. De tijden veranderen echter. In 2008 proberen KMO's in te spelen op tal van nieuwe wensen van gebruikers:

· Volledige Outlook-ondersteuning. Ook KMO's willen hun gebruikers nu de mogelijkheid bieden om agenda's en documenten te delen en anderen toegangsbevoegdheid te geven. Complete, ingebouwde Outlook-ondersteuning is onmisbaar geworden.
· Ondersteuning van mobiele apparaten. Ooit een extra functie voor een handvol medewerkers, maar steeds meer een noodzaak voor een grote groep gebruikers.
· Uiterst functionele en gebruiksvriendelijke webmail-ondersteuning. Webmail wordt niet meer gezien als een aanvulling op Outlook op de vaste computer. Voor een deel van de gebruikers (zoals degenen die veel onderweg zijn) is webmail uitgegroeid tot een volwaardige Outlook-vervanger. Dit betekent dat er nu veel meer functionaliteit en gebruiksgemak van webmail wordt verwacht.
· Grote mailboxen. Nu Linux-gebaseerde hostingdiensten gratis mailboxen met een capaciteit van ettelijke gigabytes aanbieden, verwachten veel meer gebruikers hetzelfde van de e-mailsystemen in hun bedrijf.
· Hoge beschikbaarheid. E-mail is tegenwoordig van levensbelang voor elk bedrijf. Veel KMO's willen dan ook over een permanente e-mailservice kunnen beschikken.

Tegelijkertijd moet het e-mailsysteem aan de vertrouwde IT-behoeften van KMO's voldoen:

· Betaalbaar. Het e-mailsysteem mag niet onnodig veel kosten veroorzaken.
· Eenvoudig. Om betrouwbaar, robuust en kostenefficiënt te kunnen werken, moet het systeem eenvoudig te installeren en te beheren zijn.
· Geschikt voor uitbreiding en migratie. Om overstapkosten tot een minimum te beperken, moeten nieuwe systemen aan de bestaande infrastructuur kunnen worden gekoppeld en dient de migratie van gebruikers naar een nieuw systeem overzichtelijk te verlopen.

Eén van de mogelijkheden waar KMO's naar kijken is Microsoft Exchange 2007. Exchange 2007 is echter complexer dan de voorgaande versies, zoals onder andere blijkt uit de vele verschillende serverrollen, de gewijzigde AD-configuratie en de gewijzigde methodes voor het delen van documenten (Public Folder). Exchange 2007 brengt hoge installatiekosten met zich mee, vereist upgrades van zowel de hardware als de managementtools en gaat mank aan dezelfde grote euvels als eerdere Exchange-versies, zoals hoge opslagkosten en problemen bij het herstellen van back-ups. Exchange 2007 is bovendien veel duurder in aanschaf dan zijn voorgangers. Exchange is nu dus nog complexer en prijziger dan in het verleden. En dat is precies waar KMO's niet op zitten te wachten.

PostPath 3.1 biedt KMO's zuinige en betrouwbare e-mail- en samenwerkingsoplossingen

De e-mail en samenwerkingsserver van PostPath biedt een eenvoudig te installeren oplossing die naadloos aansluit bij elk bestaand bedrijfssysteem. Versie 3.1 bevat nieuwe managementtools, een bredere mobiele ondersteuning, krachtigere Web Client-applicaties en extra functies die de prestaties van gewone hardware verder opvoeren. Al deze eigenschappen maken van de PostPath-server een zuinige, eenvoudig te installeren en makkelijk te beheren server voor KMO's.

Een greep uit de vele functies en voordelen van PostPath 3.1:

· Brede ingebouwde Outlook-ondersteuning voor bestaande desktopsoftware.
· Naadloze aansluiting bij bestaande Active Directory-installaties en Public Folder-architecturen. Geen herconfiguratie vereist.
· Moeiteloze interoperabiliteit met bestaande Exchange-serverfarms, aangevuld met gewaarborgde Exchange 2007-interoperabiliteit voor gecombineerde toepassingen waar gewenst.
· Krachtige I/O-configuratie voor grote mailboxen met goedkope opslagcapaciteit.
· Lage server-vereisten die upgrades van de hardware overbodig maken.
· Eenvoudige back-up- en herstelmogelijkheden met een nog uitgebreidere hersteltool.
· Hoge beschikbaarheid en kosteloze en flexibele disaster recovery. Herstel van Exchange neemt bij de meeste ondernemingen vele uren tot zelfs een volledige dag in beslag, terwijl de PostPath Server binnen enkele minuten weer kan draaien. Bovendien blijven nutteloze of gecompliceerde hoge-beschikbaarheidsoplossingen achterwege, net als de extra softwarelicenties en dure tools die hier altijd mee gepaard gaan.
· Webgebaseerde, gebruiksvriendelijke grafische beheerstools van de nieuwste generatie die de desktopgebaseerde tools van Microsoft desgewenst volledig kunnen vervangen.
· Uitgebreide mobiele ondersteuning van onder andere BlackBerry, ActiveSync, Windows Mobile en IMAP (voor iPhones). Deze ondersteuning is bovendien berekend op een groot aantal gebruikers, aangezien ook KMO's hun mobiele activiteiten steeds verder opvoeren.
· Verbeterde browser-onafhankelijke Webmail Client met nu ook Public Folder-toegang voor het delen van documenten via internet. De gebruiksvriendelijke en nog functionelere Webmail Client is voorzien van een uitgekiende gebruikersinterface die de Outlook-interface kan vervangen zonder de interoperabiliteit tussen Outlook en webmail aan te tasten.
· Verbeterd quotabeheer met automatische rapportage, te configureren via Active Directory, voor een eenvoudig beheer van de mailboxcapaciteit indien het bedrijf hier een grens aan wil stellen.

"Grote ondernemingen met tienduizenden werknemers tonen veel interesse voor onze PostPath-oplossing. We waren echter verrast door de grote belangstelling van KMO's met tot 2500 man personeel. Die bedrijven willen graag overstappen op een robuuste e-mail- en samenwerkingsinfrastructuur, maar hebben bezwaren tegen de kosten, de complexiteit en de beperkingen van Exchange 2007," aldus Duncan Greatwood, bestuursvoorzitter en CEO van PostPath. "KMO's die tot nu toe altijd genoeg namen met standaardsystemen krijgen nu steeds meer behoefte aan bijvoorbeeld gedeelde agenda's, uitgebreide mobiele ondersteuning en grote mailboxen. Zulke functies zijn ook in die sector tegenwoordig onmisbaar. Met PostPath halen KMO's ze ook in huis en krijgen ze bovendien betere prestaties en een grotere flexibiliteit op de koop toe, zonder dat ze daar een complete Exchange-infrastructuur voor hoeven te kopen, te installeren en te beheren."

KMO's enthousiast over PostPath 3.1

"Het aantal KMO's met PostPath verdubbelt elk kwartaal," vertelt Greatwood, "Die groei zal nog verder toenemen met de introductie van het KMO-vriendelijke PostPath 3.1."

"We waren onze Windows e-mailserver ontgroeid, maar aarzelden om over te stappen op Exchange 2007, hoewel de functies en mogelijkheden ervan ons wel interesseerden," blikt netwerkbeheerder John Chrobak van The Triad Group, Inc. terug. "We hebben toen verschillende e-mail- en samenwerkingsservers op een rijtje gezet en kwamen tot de conclusie dat PostPath alles te bieden heeft wat Exchange ook kan. De agendafunctie in PostPath is cruciaal voor ons, net als de mogelijkheid om ondernemingsbreed contacten te delen."

Steamboat Springs, een stad in de Amerikaanse staat Colorado, is momenteel bezig om zijn circa 250 ambtenaren van Exchange naar PostPath te migreren. "We waren niet te spreken over de stabiliteit, beschikbaarheid en eigendomskosten van Microsoft Exchange. Bovendien waren we altijd veel manuren kwijt om Exchange operationeel te houden. Bij PostPath is dat heel anders," stelt Vince O'Connor, specialist informatiesystemen van de stad. "Voor een kleine IT-afdeling is Exchange gewoon geen interessante of betaalbare oplossing meer."