Nieuwe miljonairs blijven werken


Nederlanders dromen over eigen bedrijf en warme oorden

ROTTERDAM, 20080325 -- Eén op de drie Nederlanders verwacht ooit miljonair te worden. Toch blijft de helft in dat geval gewoon doorwerken. Dit blijkt uit onderzoek van www.werksite.nl onder 1250 deelnemers. Leeft de helft van alle Nederlanders dan werkelijk om te werken?Vrijheid voor vrijwilligerswerk
Veel mensen dromen van het winnen van een loterij, maar blijkbaar niet met het doel om te kunnen stoppen met werken. De helft van alle Nederlanders doet dit wel, maar zij zien werken dan ook als een noodzakelijk kwaad. De reden waarom de andere helft niet stopt zodra zij genoeg geld hebben is om zichzelf te blijven ontwikkelen en sociale contacten op te doen. Maar het hebben van geld zorgt ook voor vrijheid, bijvoorbeeld om een eigen bedrijf te beginnen, parttime te werken of uitsluitend vrijwilligerswerk te doen. Eén op de vier deelnemers aan het onderzoek gaat als vrijwilliger aan de slag zodra zij financieel onafhankelijk zijn.

Emigreren en luieren
Vreemd genoeg geeft maar liefst 92% van de deelnemers aan dat zij veel leukere dingen kunnen bedenken dan werken. Degene die stoppen met werken gaan direct verre reizen maken. Warme oorden zoals Spanje en Marokko zijn populaire bestemmingen om naar te emigreren. Een groot deel zoekt het echter nog verder op. Nieuw-Zeeland, Australie en Brazilie kunnen rekenen op een groot aantal Nederlandse miljonairs, die veel tijd stoppen in hun hobbies of juist helemaal niets meer ondernemen. Van alle deelnemers is 22% namelijk liever lui dan moe. Het zal er dus niet snel van komen dat één op de drie Nederlanders miljonair wordt.

Werksite.nl geeft beroepskeuze- en loopbaanadvies. Op de site is onder meer een gratis beroepskeuzetest en studiekeuzetest te raadplegen.