Onderzoek toont aan dat Vitamine K2 aderverkalking voorkomt


AMERSFOORT, 20080325 -- Nieuw Amerikaans rapport van Life Extension uit Florida toont aan dat het in kaas voorkomende Vitamine K2 aderverkalking kan voorkomen. In dit rapport is een eerder door de Erasmus Universiteit gedane onderzoek uit 2004 bevestigd. Dit onderzoek gaf als uitkomst dat door Vitamine K2 het aanwezige calcium gebruikt kan worden voor botopbouw.

Het rapport op www.greenfeelings.nl/PDF/LEF.pdf bevat meerdere onderzoeken. Greenfeelings uit Amersfoort heeft als doel informatie en oplossingen bekend te maken voor preventieve gezondheid.Zoals resveratrol een stof is in rode wijn is die hart- en vaatziekten tegengaat, heeft kaas, kwark en yoghurt de stof Vitamine K2 die bevordert dat het uit voeding komende calcium gebruikt wordt voor de botten. Zonder deze Vitamine K2 blijft dit calcium in het bloed en veroorzaakt overmatige aderverkalking. Door deze aderverkalking ontstaan hart- vaatziekten. Deze Vitamine K2 kan eenvoudig worden aangevuld. Dit kan separaat door capsules of door kaas.

Het lijkt een Nederlandse uitvinding, een noodzakelijke vitamine uit kaas. In het onderzoek van de Erasmus universiteit staat overduidelijk dat calcium Vitamine K2 nodig heeft om de botten te versterken. De publicatie in www.greenfeelings.nl/PDF/JournalNutrition.pdf refereert aan een 10 jarig onderzoek onder 5000 mensen.

Waar Vitamine K1 noodzakelijk is voor bloedstolling is Vitamine K2 een nieuw gevonden biologisch actieve vorm, bekend als MK-7 (menaquinone-7). Deze Vitamine K2 helpt calcium naar de botten te sturen in plaats van dat het aderverkalking veroorzaakt. Veel mensen hebben een Vitamine K2 tekort. Dit kan eenvoudig worden aangevuld door kaas of door Vitamine K2 capsules.

Greenfeelings