Studentenvereniging Navigators

Persbericht

17 maart 2008

Tweede Lustrum Maastrichtse Studentenvereniging Navigators

Interactieve lezing door Cees Dekker over Intelligent Design

Op dinsdag 25 maart geeft Prof. Dr. C. Dekker een interactieve lezing over Geloof en wetenschap.

Cees Dekker, hoogleraar nano-technologie aan de TU Delft, is bekend geworden door zijn deelname aan de discussie rond Intelligent Design die door de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap Maria van der Hoeven geïnitieerd werd. Intelligent Design is de opvatting dat bepaalde karakteristieken van het heelal en organismen het best worden verklaard als het werk van een intelligente "ontwerper".

Deze lezing is de aftrap voor de lustrumweek waarmee de Maastrichtse Studentenvereniging Navigators haar tienjarig bestaan viert op de Dies Natalis.

Na afloop van de lezing is er een discussie met het publiek, geleid door Prof. Dr. Ir. C.P. (Onno) van Schayck, hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en tevens betrokken bij de Maastrichtse Navigators. De lezing vindt plaats in de Aula van het bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht (Minderbroedersberg 4-6) en begint om 19.30, toegang is gratis.

De Maastrichtse Studentenvereniging Navigators is een christelijke studentenvereniging die wordt gekenmerkt door een open cultuur. Zowel Christenen als niet-Christenen kunnen zich welkom voelen binnen deze vereniging die het inhoudelijke met het gezellige weet te combineren. Elke week is er een activiteit die wordt afgesloten met een borrel in Café de Falstaff. Daarnaast zijn er tal van evenementen die worden georganiseerd vanuit de landelijke navigatorstudenten organisatie.