Gemeente Coevorden

Coevorden vereeuwigt op `Mooi Nederland'-postzegel

Als eerste Drentse stad wordt de stad Coevorden vereeuwigt op een Mooi Nederland postzegel van TNT Post. Vanaf dinsdag 25 maart 2008 zal de zegel van EUR 0,44 in heel Nederland te koop zijn. De zegel zal komend voorjaar ook in een Mooi Nederland-velletje met 5 postzegels te koop.

TPG Post zet sinds enige jaren Nederlandse woonplaatsen in het zonnetje met de nieuwe postzegelserie `Mooi Nederland'. De postzegels maken op een speciale manier al het moois zichtbaar dat Nederland te bieden heeft. Nog niet eerder besteedde TPG Post in deze mate aandacht aan een Drentse woonplaats op een postzegel. De gemeente Coevorden viert in 2008 dat de stad Coevorden zich al 600 jaar een stad mag noemen.

Tweede postzegel
Het is voor de tweede maal in de geschiedenis dat Coevorden wordt vereeuwigd op een postzegel. Ruim 25 jaar geleden, op 16 september 1982, bracht PTT Post ter gelegenheid van de vervaardiging van zogenoemde Europa-CEPT-postzegels onder het thema `Historische feiten' een 70ct postzegel uit met de plattegrond van de verdedigingswerken van Coevorden. De keuze viel toen op Coevorden vanwege de betekenis van de Drentse vestingstad voor de vaderlandse geschiedenis.

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet over de eerste helft van 2007 bedroeg 2.081 miljard euro. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.