Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking Digitale Aannemer op vakbeurs Bouw & ICT

De vakbeurs Bouw & ICT 2008 is het toneel van de prijsuitreiking van De Digitale Aannemer van het Jaar. Bouwend Nederland reikt deze prijs jaarlijks uit aan een van haar leden voor de innovatieve inzet van ICT binnen de bedrijfsvoering. Tot 31 januari kunnen bedrijven hun toepassingen inzenden. De vakbeurs Bouw & ICT wordt gehouden op 26 en 27 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

De uitreiking van De Digitale Aannemer is een van de activiteiten op de beurs. De beurs kent een uitgebreid seminarprogramma, waar ook exposanten hun best practices kunnen presenteren. Nieuw zijn de ThemaTours over de beurs. In korte tijd worden bezoekers langs de belangrijkste innovaties geleid. Om het maximale uit het beursbezoek te halen introduceert VNU Exhibitions Matchmaking. Bezoekers kunnen hiermee online afspraken maken met andere bezoekers en exposanten.

De beurs zal naar verwachting 3.000 vakbezoekers trekken. Zij worden geïnformeerd door tachtig exposanten. Hiermee is de hele aanbodzijde vertegenwoordigd op de beurs. De uitreiking van de Digitale Aannemer van het Jaar past precies binnen het beursconcept. Paul Verdult: "De beurs presenteert innovatieve ICT-toepassingen. De prijs van Bouwend Nederland laat zien hoe ICT in de praktijk ingezet kan worden. De prijs wil ICT in de bouw naar een hoger plan brengen. Logisch dat beurs en uitreiking elkaar hebben gevonden."

Bij de beoordeling kijkt de jury naar het marktpotentieel van de ICT toepassing, de mate van innovatie, de gebruiksvriendelijkheid, de uitstraling op andere bouwbedrijven, de prijs/prestatie verhouding en de bijdrage aan de kwaliteit van het bouwproces of bouwproduct.

De Digitale Aannemer van het Jaar wordt voor de vijfde keer uitgereikt. De inschrijvingstermijn sluit op 31 januari 2008. De jury bestaat uit Wim Nijman (voorzitter COGRIT), Adrie van der Wurff (voorzitter Raad van Bestuur Cordares), Peter de Winter (hoofdredacteur Bouwwereld en Aannemer) en Arjan van Wingerden (Bouwend Nederland). Begin februari worden de nominaties bekendgemaakt.

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht