Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 februari 2008

Nieuwe musicalproductie M-Lab bekend: '169 huis'

Van 26 t/m 29 maart speelt in theater M-Lab de nieuwe Nederlandse 'popsical' (popmusical) 169 huis. Deze herkenbare komedie verhaalt over het wel en wee van vijf bewoners van een studentenhuis, op zoek naar een nieuwe huisgenoot. In M-Lab, laboratorium voor muziektheater, krijgen Eva K. Mathijssen en Arto Boyadjian (popmuziek) de ruimte om dit idee te ontwikkelen tot een daadwerkelijke voorstelling. De jonge theatermakers hebben Paul de Munnik (songs) en Koen van Dijk (script) verzocht om coaching. Gijs de Lange neemt de regie voor zijn rekening.

De cast van 169 huis bestaat uit Barbara van den Eerenbeemt, Rein Hofman, Niels van der Laan, Maaike Martens en Maria Noë. Zij worden begeleid door een popband met Arto Boyadjian, Jaco van der Steen, Rowin Tettero en Dennis Wind.

169 huis is na De Vliegende Hollander, Ganesha en De Gebroeders Leeuwenhart de vierde geheel nieuwe M-Lab productie van dit seizoen. In dit stadium van het ontwikkelingsproces, hebben de makers behoefte nu al de muziek te laten horen aan het publiek. Vanavond, maandag 11 februari, wordt om 20:15 uur in M-Lab éénmalig een presentatie gegeven van De songs van 169 huis. Voor de schrijvers een gelegenheid om het materiaal uit te proberen en eventueel nog verder te bewerken.

www.m-lab.nl

169 huis wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.

----------