Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Vooraankondiging ENUM Live!


29/02/2008

Presentatie eindrapport ENUM InnovatiePlatform Nederland en Eerste Nederlandse ENUM registratie


26 maart, Den Haag

Stelt u zich eens een wereld voor waarin u zelf bepaald hoe u benaderd wordt. De technologie is nu zo ver en heet ENUM. Public User ENUM maakt het mogelijk om met één telefoonnummer de gebruiker van dat nummer op diverse manieren te bereiken: per e-mail, instant messaging, VoIP, SMS, enzovoort. Dit is mogelijk doordat ENUM de wereld van de telefonie met die van het internet verbindt en een telefoonnummer aan een unieke internetdomeinnaam koppelt.

ENUM betekent bijvoorbeeld...tijdens uw vakantie e-mailberichten als SMS bericht via de mobiele telefoon ontvangen.

Het ENUM InnovatiePlatform Nederland nodigt u uit voor de presentatie van haar eindrapport met aanbevelingen en de eerste ENUM registratie:

ENUM Live!

26 maart 2008

15.30-17.00 uur
Ministerie van Economische Zaken, Den Haag

Binnen het ENUM InnovatiePlatform Nederland hebben marktpartijen samengewerkt om de uitgangspunten van het beleid en de techniek van ENUM in Nederland vorm te geven. Dit advies wordt op 26 maart als rapport aangeboden aan de Nederlandse registry: ENUM NL. ENUM NL beheert de Nederlandse ENUM-zone en registreert Nederlandse ENUM domeinen.

Vanaf 26 maart is ENUM in Nederland operationeel en Mark Frequin, Directoraat-Generaal Energie en Telecom (DGET) van het Ministerie van Economische Zaken, zal het eerste Nederlandse ENUM domein registreren.

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst (kosteloos) bij te wonen, vanaf 15.30 uur bij het Ministerie van Economische Zaken te Den Haag. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 17.00 uur en wordt afgesloten met een informele borrel. Het is wel essentieel dat u zich vooraf voor deze bijeenkomst aanmeldt via het online inschrijfformulier op. Een week van tevoren ontvangt u dan een bevestiging met routebeschrijving.

Graag tot ziens op 26 maart aanstaande!

Namens het ENUM InnovatiePlatform Nederland

Prof. dr. Rob Meijer (Universiteit van Amsterdam, TNO ICT), Voorzitter

Het ENUM InnovatiePlatform Nederland wordt ondersteund door: ECP.NL
ISOC
SIDN
ENUM NL