Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nederlandse winnaars van ERC-beurs op een rij

10 maart 2008

Minister Plasterk huldigt op 26 maart de Nederlanders winnaars van de prestigieuze Europese ERC startersubsidies. De subsidies ondersteunen excellente jonge onderzoekers bij het opzetten van een onderzoekslijn. NWO zette de winnaars op een rij met links naar persberichten over deze personen.

Van de tweehonderd gehonoreerde voorstellen zijn er achttien van onderzoekers aan een Nederlandse instelling. Op de reservelijst staan nog 26 wetenschappers die onderzoek in Nederland willen uitvoeren. De voorstellen voldoen aan de kwaliteitseisen, maar de Europese Research Concil zoekt nog naar extra geld.

Op 26 maart huldigt minister Plasterk de onderzoekers tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de KNAW in Amsterdam. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van OCW, SenterNovem/EG Liaison, NWO, KNAW en VSNU.

De Nederlandse winnaars op een rij

Onderstaande lijst bevat de namen van de Nederlandse winnaars die bekend zijn gemaakt in persberichten van universiteiten en instituten. De naam linkt naar het betreffende persbericht.

Hagit Amirav (UL)

Rick Bethlem (VU)

Arianna Betti (VU)

Bas de Bruin (UvA)

Lucas Brunsveld (TUE)

Monica Claes (UvT)

Sabrina Corbellini (VU)

Davide Iannuzzi (VU)

Gabriële Janszen (RU)

René Ketting (NIOB)

Bas van der Klaauw (VU)

Armagan Kocer (RUG)

Tjerk Oosterkamp (UL)

Fulvio Scarano (TUD)

Marcel Tijsterman (NIOB-KNAW)

Lieve Vandersypen (TUD)

Sander Woutersen (UvA)