Gemeente Tiel


Ontwikkelingsovereenkomst bouw CPO-woningen Tiel

Woensdag 26 maart 2008 ondertekenen burgemeester De Vreeze, woningcorporatie SCW en kopersvereniging Muggenborch de ontwikkelingsovereenkomst voor de bouw van vijftien starterswoningen aan de Muggenborch/Richtershof in Kapel-Avezaath. De woningen worden gebouwd volgens het principe van het Collectief Ondernemerschap (CPO). De gemeente Tiel wil hiermee bereiken dat jongeren een kans krijgen op de markt van koophuizen en voorkomen dat jongeren gedwongen wegtrekken uit de gemeente.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een initiatief waarbij het voor particulieren mogelijk wordt om een eigen huis te verwezenlijken. Met CPO bouwen mensen met eigen budget, samen met andere particulieren, hun eigen huis.

Naast de CPO-woningen is aan de Muggenborch/Richtershof ruimte voor circa vijftien geschakelde en/of 2-onder-1kap woningen in de duurdere prijsklasse. Om de bouw van de woningen mogelijk te maken is de gemeente een bestemmingsplanprocedure gestart. Eind maart/begin april 2008 legt de gemeente het ontwerp bestemmingsplan ter visie.

Lees meer informatie over Muggenborch/Richtershof Kapel-Avezaath.

Laatst bijgewerkt: 20 maart 2008